ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ



ΧΟΡΗΓΟΙ










Επικοινωνία με e-mail
Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με e-mail θα μας βρείτε στη διεύθυνση pedtb@yahoo.gr. Ωστόσο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τους φίλους της σελίδας οι ερωταπαντήσεις να είναι διαθέσιμες για όλους.

Στείλτε τη δική σας ερώτηση ή σχόλιο...
Λόγω των πολλών spam μηνυμάτων που δέχεται η σελίδα μας, σας παρακαλούμε να πληκτρολογήσετε αριθμητικώς την απάντηση στην ερώτηση που τίθεται στη συνέχεια. Π.χ. Πόσες ημέρες έχει ο Ιούλιος; Απάντηση: 31. Προσεχώς θα λάβουμε οριστικά μέτρα για την αποφυγή του φαινομένου.
Πόσες ημέρες έχει μία εβδομάδα;
Όνομα:
Ιδιότητα: Γονιός
Ιατρός
Παιδίατρος
Άλλη ιδιότητα
Κείμενο:

ID: 1985
  Αποστολέας: eirini
  Ημερομηνία: Wed Jun 10, 2015 - 23:35
Ερώτηση:
Ξερω οτι δεν ειναο η καταλληλη σελιδα αλλα απαντηστε μου σας παρακαλω.

Απάντηση:
Να μην συνεχίσετε να ασχολείστε με το θάμα αυτό.

ID: 1984
  Αποστολέας: θανος (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Jun 10, 2015 - 10:44
Ερώτηση:
η γυναικα μου θελει να επισκευτει την πατριδα της μολδαβια με το γιο μας που ειναι 2 ετων που μπορεουμε να τον εμβολιασουμε για την φυματιωση στην ελλαδα?

Απάντηση:
Να μην τον εμβολιάσετε, γιατί και προστασία δεν του προσφέρετε και απαξιώνετε τη φυματινοαντίδραση, αν μολυνθεί.

ID: 1983
  Αποστολέας: Γιάννης (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Jun 7, 2015 - 3:15
Ερώτηση:
Γιατρε ο γιος μου ειναι 16 χρονων..στο δημοτικο ειχε κανει το εμβολιο της φυματιωσης και απο τοτε το καρουμπαλακι ειναι υπερβολικα μεγαλο και δεν ξερουμε τι να κανουμε για να απαλλαγει απο αυτο το αντιαισθητικο πραγμα

Απάντηση:
Είναι πολύ αργά τώρα που αποφασίσατε να ασχοληθείτε, γιατί από κάτω υπάρχει οργανωμένο κοκκίωμα.

ID: 1980
  Αποστολέας: ειρηνη
  Ημερομηνία: Thu Jun 4, 2015 - 21:27
Ερώτηση:
Πριν 2 μηνες εντοπισα στο λαιμο μου τον δεξυ λεμφαδενα πρησμενο πηγα στν ωριλα κ εκανα κ υπερηχο.μου ειπε αντιδραστικοι λεμφαδενες με μεγιστη διαμετρο 19,χιλιοστα.μου ειπε να μην ανησυχω κ πως ουτε μια στο εκατομμυριο δεν ειναι κατι σοβαρο.εχει ξεπρησρτει αλλα οχι εντελως.πιστευετε πως ειμαι κατι σοβαρο?μονιμως εχω το χερι μου εκει.το επιβαρυνω?

ID: 1981
  Αποστολέας: ειρηνη
  Ημερομηνία: Thu Jun 4, 2015 - 21:27
Ερώτηση:
Πριν 2 μηνες εντοπισα στο λαιμο μου τον δεξυ λεμφαδενα πρησμενο πηγα στν ωριλα κ εκανα κ υπερηχο.μου ειπε αντιδραστικοι λεμφαδενες με μεγιστη διαμετρο 19,χιλιοστα.μου ειπε να μην ανησυχω κ πως ουτε μια στο εκατομμυριο δεν ειναι κατι σοβαρο.εχει ξεπρησρτει αλλα οχι εντελως.πιστευετε πως ειμαι κατι σοβαρο?μονιμως εχω το χερι μου εκει.το επιβαρυνω?

ID: 1982
  Αποστολέας: ειρηνη
  Ημερομηνία: Thu Jun 4, 2015 - 21:27
Ερώτηση:
Πριν 2 μηνες εντοπισα στο λαιμο μου τον δεξυ λεμφαδενα πρησμενο πηγα στν ωριλα κ εκανα κ υπερηχο.μου ειπε αντιδραστικοι λεμφαδενες με μεγιστη διαμετρο 19,χιλιοστα.μου ειπε να μην ανησυχω κ πως ουτε μια στο εκατομμυριο δεν ειναι κατι σοβαρο.εχει ξεπρησρτει αλλα οχι εντελως.πιστευετε πως ειμαι κατι σοβαρο?μονιμως εχω το χερι μου εκει.το επιβαρυνω?

ID: 1979
  Αποστολέας: ΗΛΙΑΣ (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun May 31, 2015 - 8:13
Ερώτηση:
Γιατρέ Καλημέρα σας....Θέλω να σας ρωτήσω κάτι.ειμαι 26 ετών και στο βιβλιάριο υγείας μου εκεί στην σελίδα με τα εμβόλια στο κουτάκι που γράφει BCG δεν αναγράφει τπτ είναι κενό.Επίσης δεν εχω στο χέρι μου κάποιο σημάδι.υποψιαμοζαι πως δεν το εχω κανει τελικά το εμβολιο.Η ερώτηση μου είναι επειδή έχω ένα αγοράκι 2.5 μηνών και κάποια στιγμή στο σχολείο θα το κάνει πρέπει μήπως να το κάνω εγώ πρώτα τωρα σε αυτηβ την ηλικία? Είναι υποχρεωτικο να το είχα κάνει? Αν πρέπει να το κάνω που μπορώ να πάω?ευχαριστώ εκ των προτέρων

ID: 1978
  Αποστολέας: Ευάγγελος Δημητριαδησς (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu May 28, 2015 - 21:51
Ερώτηση:
Ευχαριστώ για την απάντηση. (ID 1976) Παρακαλώ σημειώστε ότι η μητέρα του παίρνει Danicotyl - θεραπεία 9 μηνών . Θεωρείται ότι κινδυνεύει ο μικρός γιος μου η ότι ειναι ασφαλής μιας που η μητέρα του παίρνει θεραπεία;

ID: 1977
  Αποστολέας: Γεωργία (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue May 26, 2015 - 13:08
Ερώτηση:
καλησπέρα γιατρέ! θα ήθελα να ρωτήσω εάν επιτρέπεται ο θηλασμός έπειτα απο ακτινογραφία αρθρώσεων και ισχίων που έκανα και μαγνητικής που πρόκειται να κάνω.ευχαριστώ πολύ.

ID: 1976
  Αποστολέας: Ευάγγελος Δημητριαδης (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon May 25, 2015 - 12:55
Ερώτηση:
Ο γιος μου ειναι 13 ετών και δεν εμβολιαστηκε για φυματίωση . Τώρα πλέον ειναι ανώφελο; Επίσης η μητέρα του απο τυχαία εξέταση βγήκε με θετικό mantoux αλλα αρνητική εξέταση αίματος και ακτινογραφία - αξονικη. Τι με συμβουλεύετε να κάνω ; Κινδυνεύει και η μητέρα αν εμβολιαστεί ο μικρός - σημειώστε η μητέρα παίρνει ανοσοκατασταλτικά .

Απάντηση:
Να αντιμετωπίσετε την τυχούσα αναζωπύρωση της γυναίκας σας εξ αιτίας της ανοσοκαταστολής, δεν θα κάνετε BCG στο γιο σας και με αυτόν θα ασχοληθείτε μόνο στην άτυχη περίπτωση εμφάνισης φυματίωσης στη μητέρα του.

ID: 1975
  Αποστολέας: Eleni Lekka (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Thu May 21, 2015 - 3:43
Ερώτηση:
Συμπληρωματικα γιατρε μου το κινητο μου ειναι 6972883303 επισης υπο πληρη εχεμυθεια διοτι αν το μαθουν θα με βρισουν η κορη και ο γαμπρος μου θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι ειναι πελατες του γιου σας στο νεο ψυχικο τι με συμβουλευετε να τους πω εννοω για τα δοντακια που εχουν βγει κατω και οχι επανω ακομη ξερω ακουγομαι καπως αλλα τετοιο αγχος για τη μικρη δν μπορω να το διαχειρισθω με τιποτα

Απάντηση:
Δεν αποτελεί πρόβλημα αυτό.

ID: 1974
  Αποστολέας: Eleni Lekka (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Thu May 21, 2015 - 3:40
Ερώτηση:
Καλημερα γιατρε εχω μα εγγονουλα εντεκα μηνων το θεμα μου ειναι που με αγχωνει φοβερα οτι εχει μονο δυο δοντακια στη κατω γναθο το ενα λιγο πιο κοντο λιγο ομως στην επανω τιποτε ακομη σαλια βαζει τα χερακια στο στομα δαγκωνει κλπ εχω στρεςς γιατι αργησε τοσο πολυ τρωει απ ολα και γαλα 2 φορες την ημερα πια συμβαινει κατι να ανησυχω η οχι ευχαριστω

ID: 1973
  Αποστολέας: ΑποστολακηςΚωστας (ιατρός)
  Ημερομηνία: Tue May 5, 2015 - 16:56
Ερώτηση:
Καλημέρα, Επικοινωνώ μαζί σας μετά από παρότρυνση του οικογενειακού μας παιδιάτρου και ο λόγος είναι η δερματική βλάβη που αφορά στην 6,5 ετών κόρη μου μετά τον αντιφυματικό εμβολιασμό που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο της στις 05-03-2015. Η βλάβη είναι μεγέθους 2χ3 cm περιπου, επηρμένη, ανώδυνη ,όχι θερμή στην αφή και ψηλαφιτικα σκληρή εν τω βαθει- τις τελευταίες 2-3 ημέρες δε, εμφανίζει και μικρη αποφολιδωση επιφανειακά. Από όσο μπόρεσα ο ίδιος να εξετάσω, δεν μου δίνει την εντύπωση ότι υπάρχουν μασχαλιαίοι λεμφαδένες, ενώ η κινητικότητα του βραχίονα είναι φυσιολογική. Να σημειώσω ότι η προηγηθείσα του εμβολιασμού Mantoux ήταν αρνητική. Θα σας παρακαλούσα για την εκτίμηση σας το συντομότερο δυνατόν, γιατί ανησυχούμε ιδιαίτερα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση:
Βρισκόσαστε σε πολύ αρχικό στάδιο, στη φάση που δημιουργείται το φυμάτιο.Την περίπτωση που θα αρχίσει να ανοίγει και να βγάζει περιεχόμενο, να κάνει ο Παιδίατρος κατά περιόδους μικρούς καυτηριασμούς με νιτρικό άργυρο( μολυβάκι). Μπορεί να μου τηλεφωνήσει, αν από το θέμα δεν έχει εμπειρία.

ID: 1972
  Αποστολέας: Μελετής Νικόλαος
  Ημερομηνία: Sun May 3, 2015 - 18:45
Ερώτηση:
Αισθάνομαι εδώ και μερικές μέρες μια εσωτερική φαγούρα μπροστά στο στήθος και στην δεξιά πλευρά, κάτω από τον θώρακα ακριβώς, και στην πλάτη ακριβώς κάτω από τα πλευρά πάλι στην δεξιά πλευρά, μαζί με ελαφρύ πόνο... έχω ρευματοειδή αρθρίτιδα, ενδέχεται να οφείλεται σε αυτήν η μήπως πρέπει να το ψάξω καλύτερα?.. πρόσφατα έκανα υπέρηχα κοιλίας, σηκωτιού και παγκρέατος, μαζί με εξετάσεις αίματος και ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ... Είμαι 56 χρονών, άντρας...

Απάντηση:
Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να πάρω θέση στο πρόβλημά σας. Η στήλη ασχολείται μόνο με ότι συνδέεται με φυματίωση του παιδιού.

ID: 1971
  Αποστολέας: Σταυρακακη ηλεκτρα (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Apr 30, 2015 - 9:35
Ερώτηση:
Καλημερα σας. Καναμε σημερα το πρωι το εμβόλιο κατα της φυματίωσης bcg. Μας είπαν απο το ΙΚΑ οτι δεν κανει να βραχει στη θάλασσα. Αυτο ισχύει για τις μερες που θα τρέχει υγρό απο το σημείο του εμβολίου η απο σημερα; Τις επόμενες τρεις μερες μπορει να μπει στη θάλασσα; Αυριο και μεθαύριο δηλαδη. Ευχαριστω

Απάντηση:
Να μπείτε και τώρα και όταν τρέχει, αν τρέχει, αρκεί να το πλένετε με γλυκό νερό μετά το μπάνιο και στη συνέχεια να το στεγώνετα πωματιστά με μία καθαρή πετσέα ή γάζα.

ID: 1970
  Αποστολέας: Νοπη
  Ημερομηνία: Mon Apr 27, 2015 - 10:26
Ερώτηση:
Καλημερα γιατρε.ειχα κανει θεραπεια οταν ημουν σε μικρη ηλικια,αλλα δεν γνωριζω για ποσο καιρο.ημουν περιπου 2 ετων.στην ηλικια των 20 ετων ξεκινησα παλι μια θεραπεια για 3 μηνες γιατι ειχε βγει θετικο το μαντου.επαιρνα καποια χαπια αλλα δεν εχω συγκρατησει την ονομασια τους.Απο τοτε και οσο ειμαι εγκυος δεν ξανα πηρα καποιο φαρμακο που να σχετιζεται με τη συγκεκριμενη ασθενεια.

Απάντηση:
¨Εχετε πάρει θεραπεία και χημειοπροφύλαξη περισσότερο από ότι έπρεπε. Δεν σας έχουν πει οι γιατροί ότι η Mantoux θα είναι πάντα θετική και μάλιστα δεν πρόκειται να εξασθενήσει όσο την επαναλαμβάνετε; Να κόψετε από σήμερα κάθε θεραπεία όσο είσαστε έγκυος και για τον θηλασμό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Να μην ασχοληθείτε στο μέλλον με το θέμα. Να το ξεχάσετε.

ID: 1968
  Αποστολέας: Ευγενία (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Apr 26, 2015 - 2:16
Ερώτηση:
Καλησπέρα, η κόρη μου 6,5 χρονών, έκανε το εμβόλιο bcg στο σχολείο την Παρασκευή 24/5. Σήμερα μια μέρα μετά παρουσίασε στο σημείο ερυθροτητα και στο κέντρο είναι λίγο πιο σκούρο. Δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο τοσο σύντομα. παραπονιέται και για φαγούρα. Μπορώ να κάνω κάτι για να την ανακουφισω; Μπάνιο κανονικά πότε μπορώ να την κανω; Βάζω σαπούνι στην περιοχή ή όχι; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση:
¨Εκανε κατά πάσα πιθανότητα ένα τοπικό μικρό αιμάτωμα τραυματικό από τον τρόπο χορήγησης. Επίσης δεν θα έπρεπε να έχει κνησμό τοπικά σε τόσο σύντομο διάστημα. Μπορείτε να το πλένετε, αυτό όμως δεν είναι το πρόβλημα. Μήπως χορηγήθηκε κάτω από την επιδερμίδα και όχι ενδοδερμικά και για το λόγο υτό έγινε και το μικρό αιμάτωμα; Δεν έχω οπτική εικόνα και δεν μπορώ να σας απαντήσω.

ID: 1969
  Αποστολέας: Ευγενία (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Apr 26, 2015 - 2:16
Ερώτηση:
Καλησπέρα, η κόρη μου 6,5 χρονών, έκανε το εμβόλιο bcg στο σχολείο την Παρασκευή 24/5. Σήμερα μια μέρα μετά παρουσίασε στο σημείο ερυθροτητα και στο κέντρο είναι λίγο πιο σκούρο. Δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο τοσο σύντομα. παραπονιέται και για φαγούρα. Μπορώ να κάνω κάτι για να την ανακουφισω; Μπάνιο κανονικά πότε μπορώ να την κανω; Βάζω σαπούνι στην περιοχή ή όχι; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ID: 1967
  Αποστολέας: νοπη
  Ημερομηνία: Fri Apr 24, 2015 - 11:31
Ερώτηση:
καλημερα γιατρε.ειμαι 27 ετων.σε μικρη ηλικια κολλησα το μικροβιο της φυματιωσης.πριν 5 χρονια εκανα το μαντου και βγηκε θετικο η ακτινιγραφια θωρακος ομως ηταν αρνητικη.ο πνευμονολογος μου ειπε πως δεν εχω ενεργη φυματιωση απλα θα ειμαι πιο ευαλωτη στη συγκεκριμενη ασθενεια και ξεκινησα μια θεραπεια.τωρα βρισκομαι στην 32 εβδομαδα κυησης.υπαρχει καποιος κινδυνος για το μωρο;επιτρεπεται ο θηλασμος;

Απάντηση:
Χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες. 1. πήρατε θεραπεία όταν σε μικρή ηλικία διαγνώστηκε το πρόβλημα; Ποια φάρμακα πήρατε και για πόσο διάστημα. 2. Ποια φάρμακα σας έχουν δώσει σήμερα και πόσο καιρό τα παίρνετε. 3. Το θέμα του θηλασμού είναι δευτερεύον εμπρός στην προστασία του εμβρύου από τα φάρμακα. Μην αργήσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

ID: 1966
  Αποστολέας: Στέργιος (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Apr 18, 2015 - 0:19
Ερώτηση:
Ο γιος μου ηλικίας 12 ετών εμβολιάστηκε πριν 2 ημέρες με το menveo κατά της μηνιγγίτιδας.Κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού τραβήχτηκε με αποτέλεσμα το 1/3 περίπου της δόσης να βγει έξω.Είναι προφυλαγμένος από τα αντισώματα ή πρέπει να το ξανακάνει και αν ναι πότε και πόση ποσότητα.Ευχαριστώ.

Απάντηση:
Είναι ένα ερώτημα στο οποίο δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να σας απαντήσει. Αντί να τρέχετε να μετράτε αντισώματα, πράμα αδύνατον, θα σας συνιστούσα να κάνετε σε ένα χρόνο άλλη μία δόση. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν.

ID: 1965
  Αποστολέας: β.κ (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Apr 13, 2015 - 22:17
Ερώτηση:
Χαίρεται, ο γιος μου 7 ετών, έκανε το BCG, δεν είχα κάποια ενημέρωση ότι δεν προστατεύει επαρκώς, τώρα το διαβάζω. Έχει περάσει πάνω από μήνας και ακόμη δεν έχει κάνει το χαρακτηριστικό καρουμπαλάκι. Κάτι δεν πήγε καλά; Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Απάντηση:
Σας εύχομαι να μείνει ως έχει και να μην κάνει καρουμπαλάκι!

ID: 1964
  Αποστολέας: αρετη (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Apr 9, 2015 - 11:25
Ερώτηση:
Καλημερα, την αποψη σας για την αναγκαιοτητα του bexsero , ποια η καταλληλη ηλικια .Το συστηνετε?

Απάντηση:
¨Οσο δεν το εγκρίνει η επιτροπή εμβολιασμών, να μην το κάνετε, όποια και αν είναι η ηλικία του παιδιού σας.

ID: 1963
  Αποστολέας: ΚΩΣΤΑΣ (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Mar 30, 2015 - 13:19
Ερώτηση:

ID: 1962
  Αποστολέας: ανώνυμο επισκέπτη
  Ημερομηνία: Tue Mar 24, 2015 - 11:32
Ερώτηση:
Δεν έχει καμία σχέση με το μπάνιο που κάνατε. Για να φθάσει στο σημείο να δημιουργήσει το ογκίδιο που ενεφέρετε, πέρασε από κάποιες άλλες φάσεις ενδιάμεσα, όπως της βαθιάς εξέλκωσης, της παρατεταμένης ροής υγρού, της δημιουργίας κρούστας που έπεφτε και εδημιουργείτο εκ νέου κ.ο.κ. Στις φάσεις εκείνες μπορούσατε νε επέμβετε, τώρα όμως όχι, παρά μόνο εγχειρητικά.

ID: 1961
  Αποστολέας: Ιωαννίδου Αθηνά (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Mar 24, 2015 - 0:40
Ερώτηση:
Ο γιός μου είναι 9 χρονών. Πρίν απο ενάμιση χρόνο έκανε το εμβόλιο ΜΑΝΤΟΥ στο σχολείο. Ξεχαστήκαμε και τον κάναμε μπάνιο μετά από δύο ημέρες. Το σφουγγάρι πέρασε πάνω απο το ΜΑΝΤΟΥ με σαπουνάδα και λίγο τρίψιμο. Αυτή τη στιγμή το εμβόλιο είναι αρκετά φουσκωμένο και κόκκινο. Δεν τον πονάει απλά όταν ακουμπάει η μπλούζα μας λέει πως λίγο τον ενοχλεί. Θα πρέπει να ανησυχούμε; Μήπως φταίει το γεγονός ότι τον κάναμε μπάνιο ενώ δεν έπρεπε για μια εβδομάδα, συμφωνα με τις οδηγίες;

Απάντηση:
διαβάστε την ερώτηση 1962, αφορά εσάς.

ID: 1960
  Αποστολέας: ΓΙΩΤΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Mar 19, 2015 - 10:47
Ερώτηση:
Καλή σας ημέρα.θα ήθελα να ενημερωθώ αν μπορώ να κάνω το εμβόλιο bcg σε εσάς.

Απάντηση:
Σε κανέναν να μη το κάνετε. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, αλλά στο αν το χρειάζεσθε ή όχι.

ID: 1959
  Αποστολέας: Νεκταρια (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Mar 16, 2015 - 20:41
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας.Η κόρη μου έχει κανει το εμβόλιο της φυματ στο σχολειό εδώ κ περιπου πεντε χρονια.Η επούλωση άργησε κ τελικά σήμερα στα δώδεκα της χρονια έχει μια κύστη σε αυτό το σημειο.Έπειτα απο συννενόηση με την παιδίατρο μας ξεκινήσανε Θεραπειά με ιατρο δερματολόγο.Ενα μηνά βαζαμε γαζες που χρησιμοποιουνται σε παθήσεις οπώς η ψωρριαση.Το αποτέλεσμα ηταν να μην γίνει απολύτως τίποτα.Η ουλή παραμενει κ είναι κ αντιαισθητικη.Σε αυτην την περιπτωση τι θα με συμβουλευατε κ υπάρχει περιπτωση να φύγει η κύστη αν ναι με ποιο τροπο εφόσον πρόκειται για εμβόλιο.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση:
 Δεν περίμενα ότι θα γινόταν κάτι με επιθέματα που περιέχουν κατά πάσα πιθανότητα διάλυμα κορτιζόνης ή κάτι άλλο που δεν το ξέρω, είναι όμως για θεραπεία χηλοειδούς. Αυτό που έχει η κόρη σας έχει από κάτω φυμάτιο από το εμβόλιο και δεν αντιμετωπίζεται ως χηλοειδές, π.χ από τραύμα. Μόνο ένας καλός παιδοχειρουργός θα το αποκαταστήσει σε κάποιο βαθμό ή πλαστικός χειρουργός.

ID: 1958
  Αποστολέας: Τάκης (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Mar 13, 2015 - 13:14
Ερώτηση:
Καλημέρα και συγχαρητήρια για το έργο σας. Ο γιος μου είναι 7 ετών και εκρεμμεί ο εμβολιασμός με BCG. Θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να γίνει το εμβόλιο. Ευχαριστώ

Απάντηση:
Δεν έχετε κάποιο κέρδος αν το κάνετε, εκτός αν μετακομίσετε μόνιμα κάπου στην Αφρική ή στην Ανατολ. Ασία. Και πάλι όμως θα πρέπει να προσέχετε τις απαφές του παιδιού, διότι η προστασία από το εμβόλιο είναι ασήμαντη.

ID: 1957
  Αποστολέας: Γεωργία (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Mar 12, 2015 - 21:08
Ερώτηση:
Καλησπέρα γιατρέ! η κόρη μου ειναι 13 μηνών και η παιδίατρος μας είπε να κάνουμε το εμβόλιο mmr μαζί με το τέστ μαντου. επιτρέπεται και τα δύο μαζί στο παιδί?

Απάντηση:
Μπορούν να γίνουν, όμως στην καθημερινή του ιατρική πρακτική καλό είναι να τα αποσυνδέσει. Αν θεωρεί ότι πρέπει να το κάνει το test, ναι να γίνει.

ID: 1956
  Αποστολέας: Βαλεντινα (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Mar 11, 2015 - 1:11
Ερώτηση:
Καλησπέρα πριν δυο εβδομάδες επισκεφτήκαμε το σπίτι ενός συγγενή, εγώ και ο υιός μου (4 ετών ) , στον οποίο τελικα διαγνώστηκε πριν μια εβδομάδα φυματίωση . Πόσο καιρό απο την επαφή που είχαμε πρεπει ν κανουμε το μαντου και πόσες ειναι οι πιθανότητες ν κολλήσαμε ; Επίσης , εάν τελικα ειμαστε φορείς , το μεταφέρουμε; Εχω πανικοβληθεί . Δεν ξέρω τι να κανω και τι να φοβάμαι . Ευχαριστω

Απάντηση:
Σε 10 εβδομάδες περίπου , από σήμερα. ¨Ομως γιατί τόση αγωνία, δεν είναι ιός το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης, ώστε να μεταδίδεται τόσο εύκολα, με μία επαφή. Εκτός άν ο ασθενής είχε στην αγκαλιά του το παιδί, έβηχε στο πρόσωπό του ή του μιλούσε συνεχώς από πολύ μικρή απόσταση.

ID: 1955
  Αποστολέας: ΝΙΤΣΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Mar 10, 2015 - 19:52
Ερώτηση:
ΣΥΓΝΩΜΗ..... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΩ.... ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Απάντηση:
Παναγιώτης Σπυρίδης, αν. καθηγητής παιδιατρικής

ID: 1954
  Αποστολέας: Αννα (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Mar 10, 2015 - 11:09
Ερώτηση:
Πάσχω από ΣΚΠ, δυστυχώς, που μου παρουσιάστηκε λίγους μήνες μετά τη γέννα! είμαι υπό θεραπεία και 4 χρόνια μετά δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο νέο επεισόδιο. Επειδή το καταλάβαμε όσο θήλαζα (προβλήματα αίσθησης, ΄οχι κινητικά), υπάρχει μερίπτωση να το 'μετέδωσα';;;. αν και μου έχουν πει οχι, είμαι ανήσυχη και έχβ τύψεις...φυσικά αποκλείω να κάνω άλλο παιδάκι, θα ήταν εγωιστικό από μέρους μου.στο δια ταύτα...Ήθελα να ρωτήσω για τα εμβόλια.υπάρχει κάποιο που εφόσον υπάρχει η 'προδιάθεση' να την κληρονομήσει και το παιδί μου;θα σκάσω!έχουμε κάνει όλα τα εβόλια, ακόμα και το νέο της μηνιγγίτιδας, και στα περισσότερα νομίζω είναι να κάνουμε και τις τελευταίες δόσεις...όσο για το νέο εμβόλιο, το οποίο και κάναμε πριν από περίπου 1 μήνα (1η δόση) το χεράκι του είναι ακόμα μαύρο σ εκείνο το σημείο,γιατί;;;;

Απάντηση:
Δεν θα σας απαντούσα γιατί η στήλη είναι φυματίωσης. ¨Ομως επειδή έχετε πολύ άγχος, το σημαδάκι στο χέρι είναι από ρήξη κάποιου μικρού αγγείου από τη βελόνη, άνευ σημασίας.

ID: 1953
  Αποστολέας: Νιτσα (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Mar 10, 2015 - 10:25
Ερώτηση:
Παρακαλω πολυ ,πειτε μου τα στοιχεια σας για να σας καλεσω. Ευχαριστω πολυ.

Απάντηση:
Θα τα βρείτε από το google

ID: 1952
  Αποστολέας: Νιτσα (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Mar 9, 2015 - 21:59
Ερώτηση:
Εχει κανει το εμβολιο της φυματιωσης στις 18/11/14.Ειναι σαν τραυμα με καπαλο. Το ειχαμε με γαζες σχεδον 20 μερες... Με αποτελεσμα να μην στεγνωνει και να μαζευει πυον. Τωρα ειναι ανοιχτο και εχει φυγει το πυον , ομως τραυματιζεται συνεχεια στο σχολειο και ματωνει.Με ποιον τροπο μπορω να προστατευσω την μικρη μου? Το λαθος ειναι που του εβαζα γαζα και δεν εχει στεγνωσει.. Για να ερθω να την δειτε πρεπει να κλεισω ραντεβου? Υπαρχει μεγαλη αναμονη? Μπορω να την παω και καπου αλλου?

Απάντηση:
Το λάθος δεν είναι η γάζα. Το λάθος σας είναι που κάνατε το εμβόλιο. Επικοινωνήστε μαζί μου τηλεφωνικά και θα σας βοηθήσω. Μπορείτε επίσης να πάτε στο νοσοκομείο παίδων Α.ΚΥΡΙΑΚΟΥ μία Πέμπτη πρωί και να ζητήσετε στο ιατρείο φυματίωσης τον επίκ. καθηγητή κ. Νίκο Σπυρίδη. Δεν απαιτείται ραντεβού.

ID: 1951
  Αποστολέας: Δεσποινα (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Mar 8, 2015 - 16:59
Ερώτηση:
Ο γιος μου εχει λιπαρα μαλλια και στο δερμα του κεφαλιου σχηματιζεται ενα στρωμα σαν καπαλο λιπαροτητας,με ελαφρυ κιτρινο χρωμα.Οταν το ξυνω με το νυχι ξεκολαει και φαινεται καθαρ το δερμα του κεφαλιου.Πως να το αντιμετωπισω;

ID: 1950
  Αποστολέας: ΤΟΝΙΑ
  Ημερομηνία: Thu Mar 5, 2015 - 10:08
Ερώτηση:
Καλημερα και παλι γιατρε μου!ισως σας τα εγραψα μπερδεμενα,το mmr το εχω κανει,η ερωτηση αφορουσε το bexsero και την πιθανη εμφανιση kawassaki...o μικρος ειναι τωρα 5,5 να αφησω μεχρι τον Σεπτεμβρη να κλεισει τα 6?μετα τα 5 διαβασα οι πιθανοτητες για kawassaki ειναι μικροτερες....

Απάντηση:
Ο εμβολιασμός με το bexsero, έτσι και αλλοιώς θα πρέπει να παραμείνει για να πάρει έγκριση και πάντως όχι σε παιδιά μικρότερα των 10 ετών. ¨Αλλωστε και στις ΗΠΑ για τα μεγαλύτερα των 10 πήρε έγκριση.

ID: 1949
  Αποστολέας: Αθηνά (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Mar 4, 2015 - 15:48
Ερώτηση:
Καλησπέρα, Είμαι πολύ προβληματισμένη με τα εμβόλια της κόρης μου (5μηνών). Η παιδίατρος έκανε το Hexyon χωρίς να με ενημερώσει ότι έχει κυκλοφορήσει μόνο 1 έτος. Έχουμε κανει κ την 2η δόση και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει νόημα στο να το σταματήσω και να κάνω κάποιο άλλο (πιο δοκιμασμένο)? Ακόμη, θεωρείται απαραίτητο το εμβόλιο κατά του ροταιου? ( Έχουμε κάνει ήδη την πρώτη δόση μαzί με το prevenar k της μηνιγγίτιδας) Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Απάντηση:
ο εμβολιασμός σας είναι άψογος. Να συνεχίσετε. Η Παιδίατρος είναι σωστή.

ID: 1948
  Αποστολέας: ΤΟΝΙΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Mar 4, 2015 - 10:50
Ερώτηση:
Καλημέρα γιατρέ!εχω εναν γιό 5,5 ετών .Πριν απο ενα μήνα περάσαμε γρίπη Α και τωρα είμαστε καλά.Του έχω κάνει όλα τα εμβόλια χωρίσ κανένα πρόβλημα με μόνο ένα ερωτημάτικο για το mmr επειδή δυο μήνεσ μετά παρουσίσε κάποια τικ που συνεχίζονται μέχρι σήμερα τα οποία όμωσ ίσωσ είναι άσχετα με το εμβόλιο...έχω διαβάσει οτι έχετε γράψει για το bexsero καθώσ και μελέτεσ στο εξωτερικό και με φοβίζει πολύ η περίπτωση τησ εκδήλωσησ kawwasaki η οποία δεν είναι και τόσο σπάνια..την Παρασκευή έχω ραντεβού και σκέφτομαι να το ακυρώσω προσώρινα...(επειδή το kawwasaki ειναι αυτοάνοσο το οτι ο μικρόσ έχει μια υποηχγένεια του θηρεωειδούσ αλλά καθαρές αιματολογικέσ για αντισώματα και πιθανόν να τον φλερτάρει μια θηρεωδητιδα όπωσ μου είπαν,έχει σηναφια με τον μηχανισμό πηροδότησεισ του kawwasaki?)πότε θα με συμβουλεύατε να το κάνω?μήπωσ σεπτέμβρη που κλείνει τα 6 είναι ποιο ασφαλέσ ?...συγνώμη αν σασ κούρασα ευχαριστώ πολύ!!!

Απάντηση:
Να κάνετε το εμβόλιο MMR. Είναι ασφαλές και μην ακούτε τι λένε οι κασάνδρες. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται

ID: 1947
  Αποστολέας: Κωναταντινα (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Feb 27, 2015 - 14:41
Ερώτηση:
Καλησπερα σας! Εχω την κορη μου3 ετων με λαρυγγιτιδα.ολοκληρο το βραδυ εβηχε ασταματητα, κˊ πηραμε το soldesanil αλλα δεν ξερω τι δοσολογια να δοσω! Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε?

ID: 1946
  Αποστολέας: Παπαγγελη Χριστίνα (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Feb 26, 2015 - 19:10
Ερώτηση:
Καλησπέρα! Η παιδίατρος μας σύστησε να κάνουν οι κόρες μας (γεννημένες το 2004) το εμβόλιο της φυματίωσης. Θεωρεί οτι λόγω της εισόδου ανεμβολίαστων μεταναστών στη χώρα μας, ο κίνδυνος φυματίωσης είναι αυξημένος. Ποιά είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ.

Απάντηση:
¨Ολοι οι μετανάστες είναι εμβολιασμένοι κατά τη γέννηση με εμβόλιο κατά της φυματίωσης. ¨Ενα ακόμη δείγμα ότι το εμβόλιο είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει φυματίωση. Να μην το κάνετε, είναι η σύστασή μου.

ID: 1945
  Αποστολέας: τσιαουση ευη (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Feb 25, 2015 - 20:32
Ερώτηση:
καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω τον ιανουααριο εκανα στον14 ετων κ 10 ετων το bexsero, ποτε επαναλαμβανεται η δευτερη δοση? μου ειπε παιδιατρος οτι ο 10 ετων αφου εκανε το bexsero δεν χρειαζεται να κανει τo menveo ισχυει? ευχαριστω

Απάντηση:
Να κάνετετη δεύτερη δόση σε δύο μήνες και το Menveo δεν έχει καμιά σχέση με το Βexsero. ¨Αλλο το ένα και άλλο το άλλο!

ID: 1944
  Αποστολέας: σταματια (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Feb 16, 2015 - 22:21
Ερώτηση:
ο γιος μου ειναι 15 ετων και εχει εντονη ακμη εχει σδ τυπο 1 εχει καποια σχεση η ινσουλινη .θα μπορουσε να παρει αντιβιωση για την καταπολεμιση της ακμης και πια.

Απάντηση:
Η ακμή από μόνην της αποτελεί ένα δύσκολο πρόβλημα στην αντιμετώπισή της. Αν υπεισέρχεται και διαβήτης τότε δυσκολεύει περισσότερο. Ένας πολύ καλός δερματολόγος λοιπόν, κυρία Σταματία.

ID: 1943
  Αποστολέας: Μαρία Δ. Θεοδοσέλη (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Feb 16, 2015 - 0:25
Ερώτηση:
Γιατρέ, θέλω απλά και ειλικρινά να σας συγχαρώ για το έργο σας. Στην αναζήτηση πληροφοριών αναφορικά με το εμβόλιο της φυματίωσης, βρήκα όλες τις απαντήσεις στα άρθρα και την ιστοσελίδα σας. Παρόλο που η παιδίατρός μου συνέστησε να κάνει ο γιος μου το εμβόλιο (7 ετών), οι απόψεις σας με έπεισαν και δεν θα του το κάνω. Καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο σας.

Απάντηση:
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

ID: 1942
  Αποστολέας: Κώστας
  Ημερομηνία: Thu Feb 12, 2015 - 23:13
Ερώτηση:
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: ο πατέρας μου λαμβάνει το Rifinah φάρμακο εδώ και 5 μήνες. Η θεραπεία του θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά τον 6ο μήνα; Είχε βρεθεί θετικός στην καλλιέργεια πτυέλων και ξεκίνησε την αγωγή. Ξεκίνησε με 2 μήνες Rifinah+Dexambutol και τώρα συνεχίζει μόνο το Rifinah. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν το Rifinah σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα δημιουργεί πρόβλημα, γιατί ο πατέρας μου είναι υπερτασικός και ο γιατρός του άλλαξε τα φάρμακα πιέσεως. (Τώρα παίρνει τρία είδη για την υπέρταση: Adalat, catapresan, aprovel). To Adalat ειδικά μήπως δεν δρα σωστά με το Rifinah; Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε πια... Ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση:
Η θεραπεία θα πρέπει να λήξει στους 6 μήνες, όμως αυτό παραμένει στην ευθύνη των γιατρών του. Για το θέμα επίσης της συνύπαρξης με άλλα φάρμακα. αντι-υπερτασικά ή άλλα, πάλι ο θεράπων γιατρός θα πρέπει να το ερευνήσει, διότι ο κάθε άρρωστος, εκτός από την αρρώστια του, έχει και την ατομικότητά του. Μόνο η φαρμακοκινητική των φαρμάκων που μεταβολίζονται εξ ολοκλήρου στο ήπαρ, θα μπορούσε να επηρεάζεται.

ID: 1941
  Αποστολέας: anonymsous08 (ιατρός)
  Ημερομηνία: Thu Feb 12, 2015 - 21:09
Ερώτηση:
Ένα παιδί που έχει εμβολιαστεί στη γέννηση με BCG έχει απαραίτητα θετική Mantoux μέσα στην πρώτη πενταετία? και αν έχει αρνητική σημαίνει κάτι για τον εμβολιασμό (ας υποθέσουμε οτι έγινε Mantoux τυχαία σε ηλικία 15 μηνών ενώ έχει γίνει BCG στη γέννηση). και ένα παιδί που έχει εμβολιαστεί στη γέννηση με BCG, κάθε πότε πρέπει να ελέγχεται με Mantoux αν είναι χαμηλού κινδύνου και αντίστοιχα, αν είναι υψηλού? Ευχαριστώ

Απάντηση:
Η φυματινοαντίδραση Mantoux και το μέγεθός της δεν σχετίζoνται με την άμυνα προς τη φυματίωση, παρά ελάχιστα. Συνεπώς δεν χρειάζεται να την επαναλαμβάνετε για να ελέγχετε την ανοσία, μια και δεν υπάρχει συσχετισμός. Αν κάποια στιγμή χρειασθεί το παιδί αυτό να ελεγχθεί για φυματίωση, τότε αυτό θα γίνει από εξέταση αίματος με προσδιορισμό Quantifferon-tb Gold και όχι Mantoux.

ID: 1940
  Αποστολέας: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΛΑΣΤΑΚΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Feb 11, 2015 - 14:23
Ερώτηση:
Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ. ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ Ή ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ?

Απάντηση:
Για τις πρώτες 15 μέρες θα μπορούσε να συνεχίσει. Στη συνέχεια, εξαρτάται από τη δημιουργία κοκκιώματος, τη ρήξη του αποστήματος και άλλους παράγοντες . Να προσέχει να μην το τραυματίζει με κτυπήματα και να το σκουπίζει πωματιστά και όχι με τρίψιμο. Δεν επιτρέπονται αντισηπτικά, σκόνες ή αλοιφές αντιβιοτικών η κάλυψη με αεροστεγή και υδατοστεγή καλύμματα.

ID: 1938
  Αποστολέας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Feb 6, 2015 - 11:35
Ερώτηση:
Θα ήθελα την άποψή σας για το BCG στην Α Δημοτικού. Εάν η απάντηση είναι αρνητική για το εμβόλιο θα ήθελα να μου εξηγήσετε τους λόγους.

Απάντηση:
Δεν έχει νόημα το BCG στην ηλικία που γίνεται στη χώρα μας. αν θέλετε λεπτομέρειες διαβάστε το άρθρο μου στην άλλη μου ιστοσελίδα www.paidiatriki.gr

ID: 1939
  Αποστολέας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Feb 6, 2015 - 11:35
Ερώτηση:
Θα ήθελα την άποψή σας για το BCG στην Α Δημοτικού. Εάν η απάντηση είναι αρνητική για το εμβόλιο θα ήθελα να μου εξηγήσετε τους λόγους.

ID: 1937
  Αποστολέας: ΦΩΤΕΙΝΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Jan 28, 2015 - 21:16
Ερώτηση:
μας έχουν στείλει επιστολή απο το σχολείο για το mantoux και το BCG. Έως τώρα η κόρη μου στην ηλικία των 11,5 ετών δεν έχει κάνει BCG. mantoux όμως έχει κάνει έως τώρα 4 φορές. Η τελευταία ήταν το 2011. Θα πρέπει να της ξανακάνω mantoux; Και όσο για το BCG το θεωρείται απαραίτητο να το κάνει; Ευχαριστώ

Απάντηση:
Έχετε κάνει πολλές δερμοαντιδράσεις και δεν χρειάζεστε άλλη. Όσο για το εμβόλιο θα απαντήσετε ΟΧΙ.

ID: 1936
  Αποστολέας: αναστασία (ιατρός)
  Ημερομηνία: Sat Jan 24, 2015 - 9:38
Ερώτηση:
πρηστικε ο αντρας μου στο δοντι τι μπορεί να πάρει να ξεπρηστει

ID: 1935
  Αποστολέας: ανώνυμο επισκέπτη
  Ημερομηνία: Thu Jan 22, 2015 - 23:45
Ερώτηση:

ID: 1934
  Αποστολέας: ανώνυμο επισκέπτη (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Jan 22, 2015 - 23:31
Ερώτηση:

ID: 1933
  Αποστολέας: ΙΩΑΝΝΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Jan 16, 2015 - 18:08
Ερώτηση:
Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΩΝ.ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΛΙΠΩΜΑ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ TAE KWO DO ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ;;

ID: 1932
  Αποστολέας: Δημητρα Das (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Jan 12, 2015 - 12:55
Ερώτηση:
ID1931:ποτε θα μου απαντησετε;

ID: 1931
  Αποστολέας: Δημητρα Das (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Jan 12, 2015 - 12:51
Ερώτηση:
Το παιδί μου είναι 6,5 χρονών και στο σχολείο θα κανει το εμβολιο της φυματίωσης έχει όμως μπούκωμα και λίγο βήχα να το κανει;

Απάντηση:
Να μην το κάνει, όχι επειδή έχει μπούκωμα, αλλά γιατί δεν το χρειάζεται αυτό το εμβόλιο.

ID: 1930
  Αποστολέας: Ελευθερια
  Ημερομηνία: Mon Jan 5, 2015 - 3:56
Ερώτηση:
Γεια σας.Εβγαλα κατι σαν σπυρακι στην πατουσα μου.Μπορειτε να μου πειτε τι ειναι και τι πρεπει να κανω.??

ID: 1929
  Αποστολέας: ΜΑΡ (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Jan 4, 2015 - 14:56
Ερώτηση:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΓΩ ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΑΣΤΟ ΨΗΛΑΦΩ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟ ΣΑΝ ΣΤΡΑΓΑΛΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΕΝΑΣ Η ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΩ..

ID: 1928
  Αποστολέας: Ιωαννα (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Dec 30, 2014 - 3:00
Ερώτηση:
Η κορη μου ειναι 19 μηνων ξαναμε το εμβολιο ιλαρα ερυθρα παροτιτιδα και μετα απο 3 ωρες καταλαθος αντι για παυσιπονι τις δωσαμε αντιβιοση,τι νπορει να προκαλεσει;

ID: 1926
  Αποστολέας: δημητρης
  Ημερομηνία: Mon Dec 29, 2014 - 9:31
Ερώτηση:
καλησπερα.ΕΧΩ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΔΥΟ ΚΥΚΛΙΚΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΟΔΙΚΟ ΚΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΧΩ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ID: 1927
  Αποστολέας: δημητρης
  Ημερομηνία: Mon Dec 29, 2014 - 9:31
Ερώτηση:
καλησπερα.ΕΧΩ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΔΥΟ ΚΥΚΛΙΚΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΟΔΙΚΟ ΚΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΧΩ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ID: 1925
  Αποστολέας: ΜΑΡΙΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Dec 11, 2014 - 11:14
Ερώτηση:

ID: 1924
  Αποστολέας: ΗΡΩ (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Dec 9, 2014 - 13:55
Ερώτηση:
Σήμερα στο σχολείο της κόρης μου, έγινε από το αντιφυματικό συνεργείο το mantoux. Την Παρασκευή θα τους κάνουν το εμβόλιο. Η κόρη μου από την Κυριακή το πρωί, πήρε soldesanil εώς σήμερα το πρωί, xozal και εισπνοές aerolin, λόγω αλλεργικής ρινίδας και άσθματος. Μπορεί να κάνει το εμβόλιο ?

Απάντηση:
Δεν είναι απαγορευτικά αυτά που περιγράψατε για τα φάρμακα που πήρε η κόρη σας, αλλά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μην κάνετε ένα εμβόλιο που σας είναι εντελώς άχρηστο. Διαβάστε άρθρο μου στην άλλη ιστοσελίδα μου www.paidiatriki.gr

ID: 1923
  Αποστολέας: φαιη
  Ημερομηνία: Sun Dec 7, 2014 - 18:38
Ερώτηση:
Καλησπερα ειμαι 18 χρονων κ εχω βγαλει ενα γρομπαλακι στο μαγουλο μου. Δε φαινεται καθολου κ ουτε με ποναει. Οταν το πιεζω με ποναει κ κουνιεται... τι μπορει να ειναι; ανησυχω! Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

ID: 1922
  Αποστολέας: κατερινα (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Dec 4, 2014 - 22:15
Ερώτηση:
Καλησπερα σας. Η κορη μου ειναι 2.5 χρονων. Πηγαινει παιδικο σταθμο και κολλαει τα παντα. Ξεκινηααμε με μια ιωση πριν ενα μηνα κ νομιζαμε πως ειναι ιογενης αμυγδαλιτιδα. Ειχε ασπρα βισματα στι λαιμο κ εκανε μια μερα πυρετο. Επειδη αυτο ξαναεγινε σε τεσσερις ημερες παλι, τη σταματησα απο το σχολειο. Εμεινε ενα μηνα εκτος αλλα τα βισματα ενα μηνα τωρα δεν φευγουν. Καναμε εξετασεις αιματος και εχει 19000 λευκα. Μου ειπε η παιδιατρος να παρει αντιβιωση. Αλλα δεν ξερουμε τι εχει.Μηπως καλυψουμε κατι με την αντιβιωση? Πρεπει να κανω παραπανω εξετασεις?

ID: 1921
  Αποστολέας: Μιχάλης (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Dec 4, 2014 - 0:51
Ερώτηση:

ID: 1920
  Αποστολέας: Γιώτα
  Ημερομηνία: Tue Dec 2, 2014 - 18:24
Ερώτηση:
ID: 1917.Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας.

ID: 1919
  Αποστολέας: Γιώτα
  Ημερομηνία: Tue Dec 2, 2014 - 18:19
Ερώτηση:
ID: 1917. Ο ασθενής μένει σε χωριό της Στερεάς Ελλάδας. (Φθιώτιδα). Και παρακολουθείτε από γιατρό στην Αθήνα.

Απάντηση:
Αυτά τα νοσήματα και τα δύσκολα θα πρέπει να πρέπει να αντιμετωπίζονται σε οργανωμένα τμήματα. Σας συνιστώ το ιατρείο φυματίωσης του νοσοκομείου "ΣΩΤΗΡΙΑ"

ID: 1918
  Αποστολέας: Δημητρης (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Dec 2, 2014 - 0:40
Ερώτηση:
Να κανει η 7 χρονη κορη το μαντουξ στο σχολειο ειβαι υποχρεωτικο?

Απάντηση:
Αν δεν έχει κάνει ποτέ, να το κάνει. Διαφορετικά όχι. Δεν είναι υποχρεωτικό ούτε το Mantoux, ούτε το BCG

ID: 1917
  Αποστολέας: Γίωτα
  Ημερομηνία: Sun Nov 30, 2014 - 23:28
Ερώτηση:
Ερώτηση στην απάντηση ID: 1910. Αν όντως είναι μολυσμένη η καλλιέργεια, πως θα πρέπει να κινηθεί το άτομο που πάσχει? Θα διακόψει την αγωγή? Θα υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις?Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν τα φάρμακα που λαμβάνει (rifinah, dexambutol) συμβάλλουν στην πτώση του αιματοκρίτη, γιατί από όταν ξεκίνησε ο αιματοκρίτης απο 40 έχει πέσει στο 36. Ευχαριστώ πολύ

Απάντηση:
Δεν ξέρω ποιος χειρίζεται την άρρωστη, ούτε και που κατοικεί. Πείτε μου τα παραπάνω στοιχεία και θα σας πω που να αποτανθείτε.

ID: 1916
  Αποστολέας: αφρό
  Ημερομηνία: Thu Nov 27, 2014 - 23:16
Ερώτηση:

ID: 1915
  Αποστολέας: ανώνυμο επισκέπτη (ιατρός)
  Ημερομηνία: Thu Nov 27, 2014 - 23:15
Ερώτηση:

ID: 1914
  Αποστολέας: Αδαμαντια (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Nov 27, 2014 - 13:58
Ερώτηση:
Γεια σας γιατρε θα ηθελα τη γνωμη σας, εχω ενα κοριτσακι 3,5 ετων τωρα κ 3βδομαδες μπορει κ παραπανο εχει βγαλει ενα σπιρακι στο μαγουλο το οποιο απο ενα σπιθουρακι εχει γινη πλιγει κ ειναι κοκκινο κ συνχρονος μελανο κ εχει πριστη κ ο λεμφαδενας της κ ολο κ μεγαλονη κ φενετε και με το ματι.. την ειχα παει πριν μια βδομαδα στη παιδιατρο κ μου ειπε να της βαζω μπενταντιν κ αλιφι λιωνταρακι. αυτο ομως χειροτερευει χορις να ενοχλει καθολου το παιδι που πρεπει να τη παω τη μικρι μου φοβαμε λιγακι...σας ευχαριστω πολη!!!

Απάντηση:
Μήπως είναι κάποια σταφυλοκοκκική δερματική βλάβη;

ID: 1913
  Αποστολέας: Δημήτρης Λ. (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Nov 25, 2014 - 23:15
Ερώτηση:
Καλησπέρα γιατρέ. Η κόρη μου πηγαίνει φέτος στην Α Δημοτικού.Πριν μερικές ημέρες Επισκέπτες Υγείας από το Αντιφυματικό Ιατρείο του Νοσοκομείου της πόλης μας, επισκέφτηκαν το σχολείο για καταρχήν διενέργεια Mantoux και κατόπιν εμβολιασμό όσων παιδιών θα μπορούσαν να εμβολιαστούν. Η μέτρηση της Mantoux της κόρης μου 72 ώρες μετά ήταν 7 χιλιοστά. Επαναλάβαμε την Mantoux 3 ημέρες μετά την μέτρηση των 7 mm και ξανά 72 ώρες μετά η νέα μέτρηση ήταν ξανά 7 mm. O παιδίατρός μας μάς συνέστησε και έλεγχο Quantiferon μιας και δεν έχει γίνει εμβόλιο BCG. Πράγματι, υποβάλλαμε την μικρή μας σε έλεγχο Quantiferon το αποτέλεσμά της ήταν 0,81 IU/ml. Ο παιδίατρός μας μετά από όλα αυτά συστήνει ακτινογραφία θώρακα για την κόρη μας και αναλόγως των ευρημάτων χορήγηση αγωγής ή προφύλαξης, για δε όλο το υπόλοιπο συγγενικό περιβάλλον καταρχήν έλεγχο Mantoux και αναλόγως των ευρημάτων της Mantoux, περαιτέρω έλεγχο όσων βρεθούν τυχόν με θετική Mantoux. Ποια είναι η γνώμη σας και τι είδους αγωγή πιθανόν να χρειαστεί η μικρή μας και για πόσο διάστημα, με δεδομένο ότι είναι δύσκολο παιδί στην λήψη φαρμάκων? Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι προ 18 μηνών σε ανάγκη λήψης αντιβίωσης λόγω στρεπτοκοκκικής αμυγδαλίτιδας, καταλήξαμε να την νοσηλεύσουμε 7 ημέρες σε νοσοκομείο για ενδοφλέβια χορήγηση αντιβίωσης, επειδή δεν ήθελε να πάρει καμιά από τις 3 αντιβιώσεις (σιρόπια) που μας έδωσε εναλλακτικά ο παιδίατρός μας! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο...

Απάντηση:
Δεν μου μοιάζει για θετικό αποτέλεσμα και πάνω από όλα θα ήθελε να μάθω πιο εργαστήριο έκανε το QF-tb GOLD και τι σημαίνουν για το εργαστήριο οι τιμές που αναφέρουν. Ποιες είναι οι τιμές αναφοράς. Έως τότε να μην ξεκινήσετε καμία αγωγή.

ID: 1911
  Αποστολέας: Γιώργος
  Ημερομηνία: Fri Nov 21, 2014 - 18:16
Ερώτηση:
Καλημέρα γιατρέ, η μητέρα μου έχει βγάλει εδώ και μια εβδομάδα ένα εξόγκωμα στην δεξιά μεριά γυρω κάπου στην μέση των πλευρών, όταν το αγγίζει δεν πονάει και αυτό το εξόγκωμα είναι σκληρό και έχει μέγεθος σαν ένα μπαλάκι. Τι είναι αυτό και σε τι γιατρό να απευθυνθούμε; ευχαριστώ εκ το προτέρων

Απάντηση:
Δεν μπορώ να γνωρίζω τι είναι αυτό το οποίο περιγράφετε, όμως θα ξεκινήσει η μητέρα σας από έναν καλό Παθολόγο ή Χειρουργό.

ID: 1912
  Αποστολέας: Γιώργος
  Ημερομηνία: Fri Nov 21, 2014 - 18:16
Ερώτηση:
Καλημέρα γιατρέ, η μητέρα μου έχει βγάλει εδώ και μια εβδομάδα ένα εξόγκωμα στην δεξιά μεριά γυρω κάπου στην μέση των πλευρών, όταν το αγγίζει δεν πονάει και αυτό το εξόγκωμα είναι σκληρό και έχει μέγεθος σαν ένα μπαλάκι. Τι είναι αυτό και σε τι γιατρό να απευθυνθούμε; ευχαριστώ εκ το προτέρων

ID: 1910
  Αποστολέας: Γιώτα
  Ημερομηνία: Fri Nov 21, 2014 - 12:01
Ερώτηση:
Καλημέρα γιατρέ, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε άτομο στο οποίο (ακτίνα θώρακος, αξονική και μαντού αρνητικά) έχει βρεθεί η άμεση πτυέλων αρνητική αλλά η καλλιέργεια θετική και ξεκινάει φαρμακευτική αγωγή, μετά από 29 μέρες αγωγής κάνει την μοριακή εξέταση (pcr) για να επαληθεύσει ότι υπάρχει το μυκοβακτηρίδιο αλλά βγαίνει αρνητική. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν νόσησε ποτέ ή μπορεί τα φάρμακα να έχουν δράσει τόσο γρήγορα ώστε να δώσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα? Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση:
Όπως το περιγράφετε, μάλλον η καλλιέργεια είναι μολυσμένη και σας έδωσε αποτέλεσμα που δεν είναι πραγματικό. Η PCR θα ήταν θετική ακόμη και με νεκρά μυκοβακτηρίδια. Είναι πολλά κατά συρροή αρνητικά.

ID: 1909
  Αποστολέας: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΩΠΟΔΗ
  Ημερομηνία: Thu Nov 20, 2014 - 15:50
Ερώτηση:
ΕΑΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΥΠΟΔΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση:
Είναι ελαφρώς μεγαλύτερη η πιθανότητα δημιουργίας ψυχρού αποστήματος με συνέπεια την επιβράδυνση της επούλωσης

ID: 1908
  Αποστολέας: ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Nov 19, 2014 - 12:21
Ερώτηση:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ 12 ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΩΝ.ΜΑΣ ΔΩΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΒCG.ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΡΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Απάντηση:
Ούτε έξαρση υπάρχει, ούτε σας προσφέρει προστασία, ακόμη και αν υπήρχε έξαρση. Συμφωνώ με τον Παιδίατρό σας.

ID: 1904
  Αποστολέας: ληδα (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Nov 17, 2014 - 12:43
Ερώτηση:
γιατρε το παιδι μου παει β δημοτικου.και μας ειδοποιησαν για το εμβολιο της φυματιωσης. πρεπει να της το κανω?

Απάντηση:
Όχι να μην το κάνετε είναι αναποτελεσματικό .

ID: 1905
  Αποστολέας: ληδα (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Nov 17, 2014 - 12:43
Ερώτηση:
γιατρε το παιδι μου παει β δημοτικου.και μας ειδοποιησαν για το εμβολιο της φυματιωσης. πρεπει να της το κανω?

ID: 1906
  Αποστολέας: ληδα (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Nov 17, 2014 - 12:43
Ερώτηση:
γιατρε το παιδι μου παει β δημοτικου.και μας ειδοποιησαν για το εμβολιο της φυματιωσης. πρεπει να της το κανω?

ID: 1907
  Αποστολέας: ληδα (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Nov 17, 2014 - 12:43
Ερώτηση:
γιατρε το παιδι μου παει β δημοτικου.και μας ειδοποιησαν για το εμβολιο της φυματιωσης. πρεπει να της το κανω?

ID: 1903
  Αποστολέας: αννα δημου (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Nov 17, 2014 - 10:47
Ερώτηση:
καλημερα . στο σχολειο μας ειπαν να κανουν τα παιδια το εμβολιο της φυματιωσης. η κορη μου ειναι 8 χ. ο παιδιατρος μου ειναι αρνητικος να το κανουμε. ουτε το μαντου θελει να κανω γιατι το εκανε περυσι. τι να κανω? ευχαριστω

Απάντηση:
Ο Παιδίατρός σας έχει δίκαιο. Να κάνετε ότι σας είπε.

ID: 1902
  Αποστολέας: Μαρια (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Nov 16, 2014 - 13:22
Ερώτηση:
Ο 10 ετών γιος μου εδώ και δυο εβδομάδες περίπου έχει εμφανίσει, στο αριστερό πίσω μέρος της κεφαλής, λίγο χαμηλότερα από το ύψος του αυτιού, ένα μακρόστενο γκρουμπαλακι μήκου περίπου 1cm και πλάτους μισού. Είναι σκληρό και δεν πονάει. Δεν υπάρχει ερυθρότητα και δεν αρρώστησε εδώ και πολλούσ μήνες. Πρόσφατα όμως εμφανισε δύο υπόλυκα μικρά σημάδια χαμηλά στο μαγουλο, που τώρα τείνουν να εξαφανιστούν. Στον κήπο μας ζει γατα που το παιδί χαιδεύει και πλένει τα χερια του μετά. Επείγει να τον πάω σε γιατρό, κι αν ναι, ποιας ειδικότητας; Ετχαριστώ!

Απάντηση:
Να μην δώσετε σημασία. Είναι άκακο και ακίνδυνο.

ID: 1901
  Αποστολέας: ΑΘΗΝΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Nov 11, 2014 - 18:48
Ερώτηση:
Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ MANTOUX ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ(Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΕΡΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ AMOXIL ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟ(ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ STREPTEST KAI ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΑΡΥΓΓΙΚΟΥ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΘΕΤΙΚΑ).ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ MANTOUX ΕΝΩ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ?Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ BCG. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

Απάντηση:
Η στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα και το αντιβιοτικό δεν επηρεάζουν τη φυματινοαντίδραση. Όσο για το BCG, σας είναι άχρηστο. Μόνο προβλήματα μπορεί να έχετε από τις τοπικές αντιδράσεις του.

ID: 1900
  Αποστολέας: Βασιλικη (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Oct 31, 2014 - 16:30
Ερώτηση:
Καλησπερα γιατρε.Εχω δυο παιδια 4 και 7.Προσφατα βρεθηκε κρουσμα φυματιωσης σε ατομο , του στενου οικογενειακου κυκλου, ο οποιος ειναι καρκινοπαθης και κανει μηνες θεραπεια με κορτιζονη. Τι πρεπει να κανω για να βεβαιωθω οτι δεν εχουν μολυνθει και τα παιδια? Ευχαριστω .

Απάντηση:
Θα κάνετε μία δερμοαντίδραση Mantoux σε συνεργασία με τον Παιδίατρό σας. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια διαδικασία η οποία ποικίλλει και σχετίζεται με το είδος της επαφής που είχαν τα παιδιά με τον ασθενή. Εάν κατοικείτε στην Αττική, σας συνιστώ να επισκεφθείτε μία Πέμπτη πρωϊ το ιατρείο φυματίωσης στο νοσ. παίδων ¨ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ", ώστε να έχετε πλήρη αντιμετώπιση.

ID: 1899
  Αποστολέας: ΜΑΡΙΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Oct 31, 2014 - 13:08
Ερώτηση:
Κύριε Σπυρίδη καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την ανεκτίμητη προσφορά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την αποτελεσματικότητα των δύο νέων εμβολίων αρχικά για το MENVEO και επιπλέον του νέου εμβολίου που είναι για τη μηνιγγίτιδα. Ξερω ότι αφορούν διαφορετικούς τύπους βακτηριδίων αλλά μήπως αν κάνει το παιδί το ένα δεν πρέπει ή δεν είναι αναγκαίο να κάνει το άλλο?? Μήπως επειδή και τα δύο είναι σχετικά νέα δεν είμαστε σίγουροι για την ασφάλειά τους?? Τα παιδιά μου είναι 9 και 11,5 χρόνων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Με εκτίμηση ΜΑΡΙΑ

Απάντηση:
Όταν το πρώτο γίνει 12 ετών να γίνει το MENVEO ή αντίστοιχο τετραδύναμο. Για το άλλο, διαβάστε σχετικά άρθρα στην ιστοσελίδα μου www.paidiatriki.gr, στην πρώτη σελίδα.

ID: 1898
  Αποστολέας: ανώνυμο επισκέπτη
  Ημερομηνία: Mon Oct 20, 2014 - 5:33
Ερώτηση:
Καλησπέρα γιατρέ,θα ήθελα να ρωτήσω τι και αν υπάρχει πρόβλημα όταν έχει γίνει το MMR και της ανεμοευλογιας, και έχει διαγνωστεί κρούσμα φυματίωσης στον ευρύτερο κύκλο των παιδίων, λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό

Απάντηση:
Μην ανησυχείτε, Αυτό που μου λέτε είναι από τα ιατρικά ταμπού της δεκαετίας του 1960.

ID: 1897
  Αποστολέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  Ημερομηνία: Fri Oct 17, 2014 - 19:02
Ερώτηση:
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ BCG Η 6ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΝΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Απάντηση:
Για το BCG, θα έλεγα όχι. Για τη Mantoux που αποτελεί μία διαγνωστική δοκιμασία φυματιώδους μόλυνσης, θα έλεγα να γίνει, αν δεν έχετε κάνει ποτέ.

ID: 1896
  Αποστολέας: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Oct 15, 2014 - 13:08
Ερώτηση:
Eχω δύο παιδάκια 5 και 8 χρονών αντίστοιχα. Τελευταία μαντου έχω κάνει το 2012. Θα ήθελα να ξέρω πρέπει να κάνω και στους δύο φέτος μαντού?? Πρέπει να κάνω το BCG στο μεγάλο μου γιό ή δεν το κρίνεται απαραίτητο??

Απάντηση:
Να μην κάνετε στα παιδιά σας BCG. Καθώς και Mantoux, νωρίτερα από 5-6 χρόνια από την προηγούμενη., εκτός αν υπάρξει λόγος να γίνει (διερεύνηση επαφής με νόσο, παρατεινόμενος αδιάγνωστος πυρετός) ή άλλοςι ιατρικός λόγος.

ID: 1895
  Αποστολέας: KS (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Oct 15, 2014 - 11:06
Ερώτηση:
Καλημέρα γιατρέ, μπορείτε να μου στείλετε στο email: mpap747@gmail.com, το τηλέφωνο επικοινωνίας σας, για να σας καλέσω σήμερα και να ρωτήσω κάτι σχετικά με τη φυματίωση στα παιδιά; ευχαριστώ

Απάντηση:
Δυστυχώς δεν μπορώ να αναρτήσω το τηλέφωνό μου. Αν ψάξετε θα το βρείτε.

ID: 1894
  Αποστολέας: Ιωάννα (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Oct 14, 2014 - 23:14
Ερώτηση:

ID: 1890
  Αποστολέας: ευα παπα
  Ημερομηνία: Tue Oct 7, 2014 - 16:29
Ερώτηση:
Αγαπητέ γιατρέ καλησπέρα. Πάσχω απο αγκυλοποιητικη σπονδυλίτιδα και επειδη τον τελευταιο χρόνο πέρα απο τους συνήθης πόνους (λεκανη και ισχία) υποφερω και στην πλατη, πλευρα και ωμους,επισκεφθηκα ρευματολογο για να ξεκινησω επιτελους anti-TNF θεραπεια με humira. Ο ανθρωπος πριν μου δωσει το φαρμακο ζητησε ακτ.θωρακα και μου εκανε mantoux.Η ακτ.θωρακα βγηκε καλή, το mantoux ομως 3εκ.! Για να μην προχωρησει σε αξονικη θ.κλπ, μου είπε να κανω και μια quantiferon.Εγω επειδη θορυβηθηκα(λογω κ των συμπτωματων που αντιμετωπιζω:κακουχια,απωλεια δυναμεων,πονο κλπ) εκανα και μια αξονικη θ.η οποια απ οτι μου ειπαν οι φυματιολογοι εδειξε πως στην παιδικη ηλικια "κατι" πήγε να γινει αλλα το ανοσ.μου συστημα το απομακρυνε.)"ηπια ταινιοειδη ινωδη στοιχεια στις βασεις των πνευμονων αμφω"Ως εκ τουτου κ προκειμενου να λαβω βιολογικη θεραπεια ξεκινησα ΙΝΗ(dianicotyl) ως προφυλαξη. Το "αξιον αποριας" ειναι πως στο μεταξυ το αποτελεσμα της quantiferon βγηκε και ειναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ! Αυτο μπορει να σημαινει πως το mantoux εδειξε θετικο γιατι ισως μπορει να υπαρχει αλλου ειδους μυκοβακτηριδιο? ευχαριστω εκ των προτερων

Απάντηση:
Σωστά ενήργησε ο γιατρός σας και σας έδωσε χημειοπροφύλαξη. Στην περίπτωση που περιγράφετε, μην εμπιστεύεστε το QUANTIFERON. Υπάρχει σίγουρα παλαιά μόλυνση.

ID: 1891
  Αποστολέας: ευα παπα
  Ημερομηνία: Tue Oct 7, 2014 - 16:29
Ερώτηση:
Αγαπητέ γιατρέ καλησπέρα. Πάσχω απο αγκυλοποιητικη σπονδυλίτιδα και επειδη τον τελευταιο χρόνο πέρα απο τους συνήθης πόνους (λεκανη και ισχία) υποφερω και στην πλατη, πλευρα και ωμους,επισκεφθηκα ρευματολογο για να ξεκινησω επιτελους anti-TNF θεραπεια με humira. Ο ανθρωπος πριν μου δωσει το φαρμακο ζητησε ακτ.θωρακα και μου εκανε mantoux.Η ακτ.θωρακα βγηκε καλή, το mantoux ομως 3εκ.! Για να μην προχωρησει σε αξονικη θ.κλπ, μου είπε να κανω και μια quantiferon.Εγω επειδη θορυβηθηκα(λογω κ των συμπτωματων που αντιμετωπιζω:κακουχια,απωλεια δυναμεων,πονο κλπ) εκανα και μια αξονικη θ.η οποια απ οτι μου ειπαν οι φυματιολογοι εδειξε πως στην παιδικη ηλικια "κατι" πήγε να γινει αλλα το ανοσ.μου συστημα το απομακρυνε.)"ηπια ταινιοειδη ινωδη στοιχεια στις βασεις των πνευμονων αμφω"Ως εκ τουτου κ προκειμενου να λαβω βιολογικη θεραπεια ξεκινησα ΙΝΗ(dianicotyl) ως προφυλαξη. Το "αξιον αποριας" ειναι πως στο μεταξυ το αποτελεσμα της quantiferon βγηκε και ειναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ! Αυτο μπορει να σημαινει πως το mantoux εδειξε θετικο γιατι ισως μπορει να υπαρχει αλλου ειδους μυκοβακτηριδιο? ευχαριστω εκ των προτερων

ID: 1892
  Αποστολέας: ευα παπα
  Ημερομηνία: Tue Oct 7, 2014 - 16:29
Ερώτηση:
Αγαπητέ γιατρέ καλησπέρα. Πάσχω απο αγκυλοποιητικη σπονδυλίτιδα και επειδη τον τελευταιο χρόνο πέρα απο τους συνήθης πόνους (λεκανη και ισχία) υποφερω και στην πλατη, πλευρα και ωμους,επισκεφθηκα ρευματολογο για να ξεκινησω επιτελους anti-TNF θεραπεια με humira. Ο ανθρωπος πριν μου δωσει το φαρμακο ζητησε ακτ.θωρακα και μου εκανε mantoux.Η ακτ.θωρακα βγηκε καλή, το mantoux ομως 3εκ.! Για να μην προχωρησει σε αξονικη θ.κλπ, μου είπε να κανω και μια quantiferon.Εγω επειδη θορυβηθηκα(λογω κ των συμπτωματων που αντιμετωπιζω:κακουχια,απωλεια δυναμεων,πονο κλπ) εκανα και μια αξονικη θ.η οποια απ οτι μου ειπαν οι φυματιολογοι εδειξε πως στην παιδικη ηλικια "κατι" πήγε να γινει αλλα το ανοσ.μου συστημα το απομακρυνε.)"ηπια ταινιοειδη ινωδη στοιχεια στις βασεις των πνευμονων αμφω"Ως εκ τουτου κ προκειμενου να λαβω βιολογικη θεραπεια ξεκινησα ΙΝΗ(dianicotyl) ως προφυλαξη. Το "αξιον αποριας" ειναι πως στο μεταξυ το αποτελεσμα της quantiferon βγηκε και ειναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ! Αυτο μπορει να σημαινει πως το mantoux εδειξε θετικο γιατι ισως μπορει να υπαρχει αλλου ειδους μυκοβακτηριδιο? ευχαριστω εκ των προτερων

ID: 1893
  Αποστολέας: ευα παπα
  Ημερομηνία: Tue Oct 7, 2014 - 16:29
Ερώτηση:
Αγαπητέ γιατρέ καλησπέρα. Πάσχω απο αγκυλοποιητικη σπονδυλίτιδα και επειδη τον τελευταιο χρόνο πέρα απο τους συνήθης πόνους (λεκανη και ισχία) υποφερω και στην πλατη, πλευρα και ωμους,επισκεφθηκα ρευματολογο για να ξεκινησω επιτελους anti-TNF θεραπεια με humira. Ο ανθρωπος πριν μου δωσει το φαρμακο ζητησε ακτ.θωρακα και μου εκανε mantoux.Η ακτ.θωρακα βγηκε καλή, το mantoux ομως 3εκ.! Για να μην προχωρησει σε αξονικη θ.κλπ, μου είπε να κανω και μια quantiferon.Εγω επειδη θορυβηθηκα(λογω κ των συμπτωματων που αντιμετωπιζω:κακουχια,απωλεια δυναμεων,πονο κλπ) εκανα και μια αξονικη θ.η οποια απ οτι μου ειπαν οι φυματιολογοι εδειξε πως στην παιδικη ηλικια "κατι" πήγε να γινει αλλα το ανοσ.μου συστημα το απομακρυνε.)"ηπια ταινιοειδη ινωδη στοιχεια στις βασεις των πνευμονων αμφω"Ως εκ τουτου κ προκειμενου να λαβω βιολογικη θεραπεια ξεκινησα ΙΝΗ(dianicotyl) ως προφυλαξη. Το "αξιον αποριας" ειναι πως στο μεταξυ το αποτελεσμα της quantiferon βγηκε και ειναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ! Αυτο μπορει να σημαινει πως το mantoux εδειξε θετικο γιατι ισως μπορει να υπαρχει αλλου ειδους μυκοβακτηριδιο? ευχαριστω εκ των προτερων

ID: 1889
  Αποστολέας: ΜΑΡΙΑΣΥ (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Oct 7, 2014 - 12:47
Ερώτηση:
ΓΙΑΤΡΕ ΕΧΩ 2 ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ.ΤΟ ΕΝΑ 4,5 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΕΙ ΠΡΟΝΗΠΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ 11 ΜΗΝΩΝ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΤΟ BEXSERO;EYXARISTV

ID: 1888
  Αποστολέας: ανώνυμο επισκέπτη (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Sep 26, 2014 - 17:39
Ερώτηση:

ID: 1887
  Αποστολέας: ευαγγελια (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Sep 26, 2014 - 9:38
Ερώτηση:
γεια σας.παρακαλω,εχω ένα παιδακι 3 χρονων κ στην δεξια πλευρα του λαιμου του εμφανιζει περιπου 3 εσωτερικα ογκιδια στο μέγεθος ρεβιθιού τα οποια διογκονονται κ επιετα παλι επανέρχονται στην αρχικη μορφη.ιδιαιτερα όταν κρυωση. τι πρεπει να κανω?

ID: 1886
  Αποστολέας: ΟΛΓΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Sep 25, 2014 - 17:32
Ερώτηση:
Σας ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη,γιατι η ερώτηση δεν είναι ακριβώς στο θέμα σας αλλά αν μπορείτε απαντήστε μου.Θέλω να μάθω τι μπορεί να σημαίνει ότι ένα μωρό 14 μηνών έχει αυξημένα αιμοπετάλια?Ευχαριστώ

ID: 1885
  Αποστολέας: Βικυ (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Sep 6, 2014 - 0:30
Ερώτηση:
Ο γιος μου ειναι 3,5 και η κορη μου ειναι 18 μηνων και τα δυο δεν εχουν κανει μαντου. Ο γιος απο τελη ιουλιου ειχε ενα βηχα δυνατο και ρινοφαρυγγιτιδα τα οποια αντιμετωπιστηκαν με σχετικη αγωγη παιδιατρου. Στη γιαγια του μικρου η οποια εβηχε και αυτη διεγνωσαν πνευμονια, και ο παιδιατρος επιμενει να κσνω στο μικρο μαντου. Η ακτινογραφια θωρακα και οι λοιπες εξετασεις δεν εδειξαν κατι. Ειναι απαραιτητο το μαντου???? (Ο βηχας του γιου μου συαματησε πριν απο λιγες μερες, ομως εδω και 12 μερες εχει κολλησει το βηχα η μικρη).

Απάντηση:
Αυτά που αναφέρετε στα παιδιά για στη γιαγιά, δεν σχετίζονται με φυματίωση. Τη στιγμή αυτή όπου δεν υπάρχει διαθέσιμη φυματίνη, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείστε, εκτός αν ο γιατρός σας κάνει ο ίδιος την δερμοαντίδραση, διότι έχει φυματίνη..

ID: 1883
  Αποστολέας: Α. Antoni (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Sep 5, 2014 - 16:37
Ερώτηση:
Καλησπέρα, Ο γιός μου είναι σχεδόν 7 χρονών και πρέπει να κάνει το εμβολιο BCG. Έχω ρωτήσει 2 παιδιατρους αλλά δεν το κάνουνε. Μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να το κάνω κοντά στην Κηφισιά και περίπου ποιό είναι το κόστος? Έκανε το mantoux στις 14/8 πρέπει να το ξάνακάνει?

Απάντηση:
Ποιός είναι αυτός που καθόρισε ότι είναι 7 ετών και δεν έχει κάνει εμβόλιο κατά της φυματίωσης; Αν είναι κάποιος φορέας, να πείτε ότι δεν δέχεσθε να το κάνετε. Αν είναι ο γιατρός σας, να τον ρωτήσετε τι θα κερδίσει και τι πιθανόν θα χάσει το παιδί με το BCG.

ID: 1884
  Αποστολέας: Α. Antoni (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Sep 5, 2014 - 16:37
Ερώτηση:
Καλησπέρα, Ο γιός μου είναι σχεδόν 7 χρονών και πρέπει να κάνει το εμβολιο BCG. Έχω ρωτήσει 2 παιδιατρους αλλά δεν το κάνουνε. Μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να το κάνω κοντά στην Κηφισιά και περίπου ποιό είναι το κόστος? Έκανε το mantoux στις 14/8 πρέπει να το ξάνακάνει?

ID: 1882
  Αποστολέας: ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Sep 4, 2014 - 1:05
Ερώτηση:
Καλησπερα, θα ηθελα ναμαθω για το εμβολιο της μηννιγγιτιδα β, το bexsero εαν το κανω τωρα στα παιδια μου, οταν θα αρχισει να συνταγογραφηται μεσω εοπυυ θα παρω ταλεφτα μου πισω ή τα χανω;

Απάντηση:
Δεν νομίζω ότι με τέτοια Εθνική μιζέρια, θα μας έκαναν τέτοια χάρη. Να περιμένετε.

ID: 1881
  Αποστολέας: Ντίνα (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Sep 3, 2014 - 14:36
Ερώτηση:
Με συγχωρείτε για την "άσχετη" με το θέμα της σελίδας ερώτημα... Μόλις το παρατήρησα και δεν μπορω να το διαγραψω.

ID: 1880
  Αποστολέας: Ντίνα (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Sep 3, 2014 - 14:30
Ερώτηση:
Έχω παρατηρήσει ενα γρομπαλακι στο πλάι του λαιμου στον μικρο μου γιο (3,5χρονων). Ειναι 3-5ημερες εκεί και εχει μέγεθος ενός καλαμποκιού. Παρατηρώ μια μικρη διόγκωση. Δεν εχει αλλάξει κάτι στις συνήθειες του, ούτε διαμαρτύρεται για κάποια ενόχληση. Ειναι διόγκωση κάποιου λεμφαδενα; Ποια θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανησυχητικά σημάδια; Ποτε χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο κάτι τέτοιο;

Απάντηση:
Δεν έχετε πρόβλημα. Μην ασχολείστε με το γρομπαλάκι.

ID: 1879
  Αποστολέας: elenh
  Ημερομηνία: Mon Sep 1, 2014 - 9:14
Ερώτηση:
γεια σας εχω ψωρα και κανω θεραπεια με μια λοσιον benzyl benzoate. εχv κανει 3 μερες μεχρι στιγμης. το ερωτημα μου είναι αν με αυτην την θεραπεια φευγει 100%? και επισης γιατι η λοσιον με καιει μονο στα γεννητικα οργανα και τον συντροφο μου σε πολλα σημεια του σωματοs του? αυτό σημαινει ότι οπου καιει εκει υπαρχει και ψωρα?

ID: 1878
  Αποστολέας: ΣΙΔΕΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Aug 26, 2014 - 9:48
Ερώτηση:
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ (14, ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ 16, ΑΓΟΡΙ) ΜΕΤΑ ΤΟΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΣΑΝ ΕΞΟΓΚΩΜΑΤΑ ΡΟΖ, ΜΕΓΕΘΟΥΣ 1Χ1 ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ 1Χ1,5 ΤΟ ΑΓΟΡΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ... ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Απάντηση:
Η εκδήλωση στην οποία αναφέρεστε, είναι μια από τις πιο συνηθισμένες απώτερες εκδηλώσεις του εμβολίου που κάνατε. Να προσέχουν να μην σπάσει από τραυματισμό και καλή προστασία από τον ήλιο. Μπορείτε να μου γράψετε τι σας ήρθε και κάνατε αυτό το εμβόλιο στα παιδιά σας και μάλιστα στην ηλικία αυτή;

ID: 1877
  Αποστολέας: ευτυχια
  Ημερομηνία: Sun Aug 24, 2014 - 11:01
Ερώτηση:
ποναει ο λαιμος μου, δεν μπορω να κουνησω το κεφαλι μου και εχω συναχι. τι ειναι;

ID: 1876
  Αποστολέας: konsta (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Aug 18, 2014 - 9:33
Ερώτηση:
to mωρο μου 15 μηνων σημερα στο δερματακι του,και στο σημειο της κοιλιας του και στο μηρο του, εχει κατι ασπρα σημαδακια,,,,σας παρακαλω γιατρε μου πεστε μου τη πρεπει να κανω? μηπως ειναι [ λευκη?]Σας ευχαριστω πολλη......

ID: 1875
  Αποστολέας: Παναγ. Σπυρίδης (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Mon Aug 18, 2014 - 0:26
Ερώτηση:
Το έχω επισημάνει πολλές φορές ότι η ιστοσελίδα αφορά μόνο στην Παιδιατρική Φυματίωση. Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να καλύψω όλη την Ιατρική. Θα ήταν επιπολαιότητα από μέρους μου. Ζητώ συγγνώμη.

ID: 1874
  Αποστολέας: maria (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Aug 15, 2014 - 10:31
Ερώτηση:
Kalhmera και χρονια πολλα σε ολλους,για την μεγαλη γιορτη που εχουμε ολοι οι Ελληνες.......... Γιατρε μου ,εχω και εγω το ιδιο σχεδον προβλημα με την Ελπιδα,εγω εκανα την επεμβαδη πριν απο, 37 μερες, και εγω νιωθω διαφορα να γινονται -τσιμπιματα,-τραβηγματα -δακτυλα πρισμενα-νευρα; πιασμενα κ.λ.π.Θελω να γνωριζω ,εαν θα μπορεσω να δω το χερι μου ,να ειναι σχεδων οπως, και πρωτα ?και [ποσο χρονο θελει ηαποκατασταση ,του και ποσες φθσιοθεραπιες χρειαζονται.μπωρο να της κανω μονη,μου?ευχαριστω ς

ID: 1873
  Αποστολέας: ελπιδα
  Ημερομηνία: Wed Aug 13, 2014 - 19:53
Ερώτηση:
Υ.Γ στο μεσαιο δαχτυλο του χεργιου μου ειναι.αυτο που νιωθω σαν τραβηγμα απο καποιο νευρο.μηπως ειναι αρχη τενοντα? ευχαριστω

ID: 1872
  Αποστολέας: ελπιδα
  Ημερομηνία: Wed Aug 13, 2014 - 18:09
Ερώτηση:
εχω κανει επεμβαση απο συντριπτικο καταγμα κερκιδας.μου εβαλαν μου εβαλαν εξωτερικη οστεοσυνθεση περιφεριακου ταταγματος κερκιδας με Orthofix.εχουν περασει 30 μερες απο την επεμβαση ,εσθανωμαι διαφορα στο χεριμου .σημερα νιωθω κατι σαν τραβηγμα απο καποιο νευρο ισως,εσεις τη με συμβουλευεται?κατα την γνωμη σας ,θα επανελθη το χερι μου?ποσο καιρο θα παρει για την αποκατασταση?θα σας ειμουν ευγνωμων εαν θα μου απαντουσατε ...[ειμαι 60 χρονων] ευχαριστω

ID: 1871
  Αποστολέας: bossta1870
  Ημερομηνία: Wed Aug 13, 2014 - 14:25
Ερώτηση:
Δεν σχετίζεται με κάτι σοβαρό.

ID: 1870
  Αποστολέας: κικη
  Ημερομηνία: Wed Aug 13, 2014 - 10:16
Ερώτηση:
καλησπερα εχω παρατηρησει ενα πρησμενο λεμφαδενακι στο πισω μερος του κεφαλιου.τουλαχιστον αυτο μου ειπε ο δερματολογος οτι ειναι.προσφατα περασα μια φλεγμονη που εχει να κανει με γυναικολογικα μου.θα ηθελα να ρωτησω αν εχει καποια σχεση αυτο με το λεμαφαδενα και ειναι κατι ανησυχητικο που πρεπει να το ψαξω.επισης θα υποχωρησει γρηγορα?εχω φινηθει και δεν ξερω τι να κανω.

ID: 1869
  Αποστολέας: ειρηνη
  Ημερομηνία: Tue Aug 5, 2014 - 0:06
Ερώτηση:
Εχω βγαλει ενακαριυμπαλακι στο πισω κ κατω μερος του κεφαλιου,στην αριστερη μερια.οταν το παταω ποναει κ μου προκαλει πονο στον καθετο αξονα του απο το αυχενα μεχρι κ την κορυφη του κεφαλιου.Σα να παταω νευρο,ξερεφε τι μπορει να ειναι η τι πρεπει να κανω?ευχαριστω

Απάντηση:
Μην ασχολείσθε με τέτοια μικρά αδενάκια απο τα οποία είναι γεμάτα το σώμα μας. Είναι άνευ σημασίας και συχνά αργούν να υποχωρήσουν. Μην τα ενοχλείτε με την ψηλάφηση.

ID: 1868
  Αποστολέας: Elena
  Ημερομηνία: Thu Jul 24, 2014 - 18:38
Ερώτηση:
Eimai 22 etwn. kai otan bixw I fternizome I gelaw dunata mou feugoun oura..Den. exw genisi oute eimai egkuos..Ti einai giatre ?

ID: 1867
  Αποστολέας: Γιαννουση Ζεφη (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Jul 19, 2014 - 20:50
Ερώτηση:
αγαπητοι καλησπερα σας.το παιδι μου, δυομισι χρονων εχει βγαλει δυο μερες τωρα ενα κυκλικο σημαδι μεγεθους περιπου σαβ το παλιο εικοσαρικο σε δρχ. δεν εχει πυον,σαν δερματικο σημαδι εκ γενετης μοιαζει μονο που το εχει μονο δυο μερες..δεν εχει μεγαλωσει ,ειναι το ιδιο και ειναι περιπου στο σημειο ποι κλεινουμε τη πανα στη δεξια πλευρα της κοιλιας...μπορει να ειναι κατι σοβαρο;;;

ID: 1866
  Αποστολέας: ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Tue Jul 15, 2014 - 9:51
Ερώτηση:
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΣΕ ΒΡΕΦΟΣ 4 ΜΗΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΥΜΑΤΙΝΗΣ 0,05ΜL ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ MANTOUX. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Απάντηση:
Θα χρησιμοποιήσεις 0.1 ml Βασούλα μου. Αυτό που ρωτάς αφορά στο BCG.

ID: 1865
  Αποστολέας: Ελβίρα (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Jul 1, 2014 - 4:12
Ερώτηση:
ο μικρός μου ήταν 4 ημέρες στο Παίδων για τον ικτερο του πήραν αίμα όλα είναι καλά η παιδίατρος μου είπε ότι μπορεί να είναι από το θηλασμό. Σταμάτησα για λίγες ημέρες για να δούμε. Χθες κάναμε το πρώτο μας εμβόλιο . Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να πειράξει το εμβόλιο που του πήραν αίμα για τις εξετάσεις. Ευχαριστώ

Απάντηση:
Έίναι ανεξάρτητα τα δύο πράγματα μεταξύ τους, καθώς καιίκτερος του παιδιθού.

ID: 1864
  Αποστολέας: Ελβίρα (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Jul 1, 2014 - 4:09
Ερώτηση:
Καλησπέρα είμαι μαμά ο γιος μου είναι 2 μηνών έχει ακόμα ικτερο .

ID: 1863
  Αποστολέας: μαρια (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Jun 21, 2014 - 23:17
Ερώτηση:
Γιατρε καλησπερα. Στις 10/6 ημερα Τριτη καναμε στο μικρο μου 16 μηνων το ΜΜR την Παρασκευή 13/6 αρχισε να ειναι βραχνιασμενος και το Σαββατο βραδυ 14/6 επειδη ηταν πολυ βραχνιασμενος του εδωσα 15 σταγονες sοldesanil, την Τετάρτη 18/6 ανεβασε πυρετο που κρατησε μεχρι και σημερα . Μολις εμαθα οτι δεν επρεπε να του δωσω soldesanil γιατι επηρρεαζει το εμβολιο. Τωρα τι μπορω να κανω; ευχαριστω

Απάντηση:
Έπρεπε να πάρει περισσότερο από τρεις εβδομάδες σε καθημερινή χορήγηση και σε μεγαλύτερες δόσεις soldesanil για να ανησυχείτε για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

ID: 1862
  Αποστολέας: Άννα (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Jun 18, 2014 - 23:32
Ερώτηση:
Καλησπέρα, παρατήρησα εδώ και 2 - 3 εβδομάδες περίπου ότι μυρίζουν άσχημα οι μασχάλες της 7 χρόνης κόρης μου, παρά το γεγονός ότι κάνει μπάνιο καθημερινά. Που μπορεί να οφείλεται αυτή η δυσωδία;

ID: 1858
  Αποστολέας: ευα
  Ημερομηνία: Wed Jun 18, 2014 - 20:35
Ερώτηση:
Καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας! Καπνιζω 2-3 κοντα...και νιωθω καποιες ενοχλησεις στον λαιμο μου που οταν φτερνιζομαι η βηχω βγαινουν απο το στομα μου κατι σαν κιτρινα μπιλακια αλλες φορες μεγαλα αλλες φορες μικρα.. υπαρχει περιπτωση να ξερετε και να μου πειτε ?

ID: 1859
  Αποστολέας: ευα
  Ημερομηνία: Wed Jun 18, 2014 - 20:35
Ερώτηση:
Καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας! Καπνιζω 2-3 κοντα...και νιωθω καποιες ενοχλησεις στον λαιμο μου που οταν φτερνιζομαι η βηχω βγαινουν απο το στομα μου κατι σαν κιτρινα μπιλακια αλλες φορες μεγαλα αλλες φορες μικρα.. υπαρχει περιπτωση να ξερετε και να μου πειτε ?

ID: 1860
  Αποστολέας: ευα
  Ημερομηνία: Wed Jun 18, 2014 - 20:35
Ερώτηση:
Καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας! Καπνιζω 2-3 κοντα...και νιωθω καποιες ενοχλησεις στον λαιμο μου που οταν φτερνιζομαι η βηχω βγαινουν απο το στομα μου κατι σαν κιτρινα μπιλακια αλλες φορες μεγαλα αλλες φορες μικρα.. υπαρχει περιπτωση να ξερετε και να μου πειτε ?

ID: 1861
  Αποστολέας: ευα
  Ημερομηνία: Wed Jun 18, 2014 - 20:35
Ερώτηση:
Καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας! Καπνιζω 2-3 κοντα...και νιωθω καποιες ενοχλησεις στον λαιμο μου που οταν φτερνιζομαι η βηχω βγαινουν απο το στομα μου κατι σαν κιτρινα μπιλακια αλλες φορες μεγαλα αλλες φορες μικρα.. υπαρχει περιπτωση να ξερετε και να μου πειτε ?

ID: 1857
  Αποστολέας: ileana (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Jun 18, 2014 - 20:21
Ερώτηση:
pou bopo na sas paro tilefono ? thelo na miliso me kapios apo to iatrio fimatiosis ....

Απάντηση:
Θα πάρετε την Πέμπτη το τηλέφωνο 213-200- 9000 και θα ζητήσετε να σας συνδέσουν με το ιατρείο φυματίωσης.

ID: 1856
  Αποστολέας: ileana (ιατρός)
  Ημερομηνία: Wed Jun 18, 2014 - 20:09
Ερώτηση:
sas parakalo na mou apantisete kai emena... exei kani to paidei mou mia exetasi ematos t-shot tin proegoumeni evdomada kai mou eipate oti tin deftera ta me parete tilefono na xero ama tha stamatisou me ta farmaka RIFADIN kai DIANICOTYL gia ena thetiko madux ... akoma perimeno tilefono apo tin deftera ....

ID: 1855
  Αποστολέας: ευη (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Jun 14, 2014 - 19:46
Ερώτηση:

ID: 1854
  Αποστολέας: ΙΩΑΝΝΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Jun 6, 2014 - 0:01
Ερώτηση:
ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ 7 ΚΑΙ 9,5 ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟ MENVEO. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Απάντηση:
Βεβαίως και μπορούν, από τον 3ο μήνα της ζωής. Όμως μπορείτε να μου πείτε τι σας έχει πιάσει με το MENVEO και το BEXSERO; Μήπως την ευθύνη την έχουμε εμείς οι Παιδίατροι που βγαίνουμε και διαλαλούμε τα προϊόντα λες και ανακαλύψαμε καμιά νέα Ήπειρο; Μην βιάζεστε και περιμένετε να μπει μια τάξη στο θέμα!!

ID: 1852
  Αποστολέας: ειρήνη
  Ημερομηνία: Fri May 30, 2014 - 23:08
Ερώτηση:

ID: 1851
  Αποστολέας: Ελένη (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri May 30, 2014 - 23:00
Ερώτηση:
Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω στο μαντού πόσες μέρες δεν πρέπει να βραχεί το σημείο και αν βραχεί τι σημαίνει αυτό;

Απάντηση:
Ποιος σας είπε ότι δεν πρέπει να βραχεί. Μπορείτε, αν το επιτρέπει ο καιρός, να κάνετε και μπάνιο στη θάλασσα.

ID: 1853
  Αποστολέας: Ελένη (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri May 30, 2014 - 23:00
Ερώτηση:
Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω στο μαντού πόσες μέρες δεν πρέπει να βραχεί το σημείο και αν βραχεί τι σημαίνει αυτό;

ID: 1850
  Αποστολέας: Athina (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed May 28, 2014 - 15:33
Ερώτηση:
Το παιδι μου εδω και 2 χρονια νιωθει κατι στο λαιμο του στη μια πλευρα που του φερνει δυσπεψια..Πηγαμε καναμε υπερηχο και πηγαμε και σε ωρλ και μας ειπαν πως δεν εχει το παραμικρο ευρημα και οτι ολα αυτα τα δημιουργει μονος του απο το αγχος .Μπορει να ειναι κατι κακο; Υπαρχουν αλλες εξετασεις που μπορει να κανει;

ID: 1849
  Αποστολέας: ΝΑΝΣΥ ΠΑΥΛΙΔΟΥ
  Ημερομηνία: Thu May 15, 2014 - 8:22
Ερώτηση:
ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ MANTOUX ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΘΕΤΙΚΗ 2 ΕΚΑΤΟΣΤΑ. ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΩ ΤΩΡΑ. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ???

Απάντηση:
Τοθέμα σας δεν είναι ο πόνος από τη Mantoux, αλλά γιατί είναι 20 χιλ. και με έντονη διέγερση. Αν αυτό το έχετε λύσει, τοπικά θα σας ανακουφίσει και μάλιστα γρήγορα, αν επί τρεις μέρες βάζετε επάνω μια κορτιζονούχο κρέμα πρωϊ και βράδυ. Π.Χ elocon, fucicort, flixotide ή οποιαδήποτε άλλη.

ID: 1848
  Αποστολέας: μαρινα (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed May 7, 2014 - 12:01
Ερώτηση:
το παιδι μου στην Α δημοτικου προκειται να κανει το εμβολιο φυματιωσης. Εχει ψωριαση και χρησιμοποιει τους τελευταιους δυο μηνες κρεμα Dovobet. μπορει να κανει το εμβόλιο; το προβλημα εινα τοπικο και οχι εκταταμενο

Απάντηση:
Να μην δεχθείτε τον εμβολιασμό.

ID: 1847
  Αποστολέας: Κατερίνα
  Ημερομηνία: Tue May 6, 2014 - 23:10
Ερώτηση:
Καλησπέρα.Παρατήρησα μέσα στον αφαλό μου ότι έχω κάτι..σαν πετσακι σκληρό,σαν καπαλο..δεν ξέρω αν σας βοήθησα στον τρόπο που το εξήγησα.προσπάθησα να το βγάλω με ένα τσιμπιδάκι αλλά το νιώθω λες και είναι κολλημένο.. Υπάρχει περίπτωση να είναι ξεραμενος αφαλος;

Απάντηση:
Να το δει ο Παιδίατρος. Εσεις να μην κάνετε καμία ενέργεια.

ID: 1846
  Αποστολέας: ΡΟΥΛΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Apr 29, 2014 - 22:39
Ερώτηση:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ BCG ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ?

Απάντηση:
Σας συνιστώ να κάνετε τα χρήσιμα εμβόλια στο παιδί σας και είναι αρκετό. Αυτό δεν σας χρειάζεται.

ID: 1845
  Αποστολέας: ΖΕΤΑ ΣΥΜΕΩΝΟΓΛΟΥ (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Mon Apr 28, 2014 - 11:17
Ερώτηση:
Ειμαι παιδίατρος στο δημοτικό πολυιατρείο Κηφισιάς. Δεν μπορούμε να βρούμε φυματίνες για τους ασθενείς μας καθώς επίσης έχει ατονήσει ο εμβολιασμός στα σχολεία και ο αριθμός ανεμβολίαστων μεγαλώνει στον πληθυσμό. Τί θεωρείται σωστότερη αντιμετώπιση?

Απάντηση:
Από ότι γνωρίζω, το ινστιτούτο PASTEUR, έπαψε να χορηγεί φυματίνη στο Κράτος επειδή δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του προς το Ίδρυμα. Δεν μου τελείωσε ακόμη η φυματίνη που έχω στο ιατρείο μου, για να μπορώ να σας πω αν χορηγεί σε ιδιώτες. Μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο Ινστιτούτο για να ενημερωθείτε. Όσο για το θέμα του εμβολιασμού, αν εννοείτε το BCG, θα σας έλεγα" ουδέν κακό αμιγές καλού". Ίσως είναι ευκαιρία να απαλλαγούμε από αυτό!

ID: 1844
  Αποστολέας: Αννα δημητριαδου
  Ημερομηνία: Wed Apr 23, 2014 - 13:42
Ερώτηση:
Αν κανεις την θεραπεια rifadin μπορεις ν πας στο οδοντιατρο κ ν σ κανει ενεση ανεσθησιας ;; Θα μ προκαλεσει καποιο αλλο προβλημα;;

Απάντηση:
Δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να πάρετε γενική ή τοπική αναισθησία.

ID: 1843
  Αποστολέας: λινα
  Ημερομηνία: Thu Apr 17, 2014 - 12:01
Ερώτηση:
οχι, δεν το εχω κανει. Βεβαια πηγαινω τακτικα στον γυναικολογο..

Απάντηση:
Την εξέταση στο γυναικολόγο να συνεχίσεις να την κάνεις. Αν θέλεις όμως να ακούς συνεχώς τη φράση "είσαι μια χαρά", να εμβολιασθείς άμεσα. Διάβασε τα σχετικά άρθρα σην ιστοσελίδα μου..www.paidiatriki.gr

ID: 1841
  Αποστολέας: λινα
  Ημερομηνία: Wed Apr 16, 2014 - 17:37
Ερώτηση:
Καλησπερα σας, το ξερω οτι και εγω θα γινω κουραστικη, αλλα ο πανικος και ο φοβος με εχουν καταβαλει. ειμαι 21 ετων και εχω ενα πολυ μικρο γρομπαλακι στην ευθεια του αριστερου μου αυτιου στο λαιμο χαμηλα στο υψος της καρωτιδας, δεν με ενοχλει..το εχουν δει 2 παθολογοι και μου ειπαν οτι ειναι η κατασκευη μου ετσι και επειδη ειμαι αδυνατη το πιανω..εκανα και εξετασεις αιματος (γενικες και για λοιμωξεις) και ηταν καθαρες..υπαρχει η περιπτωση να ειναι κατι κακο?? ειναι μαλακο και κουνιεται πανω κατω οταν το πιεζω.. Σας ευχαριστω πολυ...εκ των προτερων και συγγνωμη που σας κουρασα.

Απάντηση:
Με τα χρήματα που δώσατε σε γιατρούς και εξετάσεις, θα μπορούσες να βοηθήσεις τρεις φτωχές οικογένειες να κάνουν Πάσχα! Να ασχολείσε με σημαντικότερα πράγματα. Για παράδειγμα, έκανες το εμβόλιο για τον HPV;

ID: 1842
  Αποστολέας: λινα
  Ημερομηνία: Wed Apr 16, 2014 - 17:37
Ερώτηση:
Καλησπερα σας, το ξερω οτι και εγω θα γινω κουραστικη, αλλα ο πανικος και ο φοβος με εχουν καταβαλει. ειμαι 21 ετων και εχω ενα πολυ μικρο γρομπαλακι στην ευθεια του αριστερου μου αυτιου στο λαιμο χαμηλα στο υψος της καρωτιδας, δεν με ενοχλει..το εχουν δει 2 παθολογοι και μου ειπαν οτι ειναι η κατασκευη μου ετσι και επειδη ειμαι αδυνατη το πιανω..εκανα και εξετασεις αιματος (γενικες και για λοιμωξεις) και ηταν καθαρες..υπαρχει η περιπτωση να ειναι κατι κακο?? ειναι μαλακο και κουνιεται πανω κατω οταν το πιεζω.. Σας ευχαριστω πολυ...εκ των προτερων και συγγνωμη που σας κουρασα.

ID: 1840
  Αποστολέας: Ιωαννα (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Apr 2, 2014 - 23:59
Ερώτηση:
Καλησπέρα γιατρε, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορεί το μωρο 15 μηνών να πάρει amoxil 10 μέρες μετά από εμβολιασμο MMR. Δηλαδή θα ήθελα να ξέρω αν η αντιβίωση μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη δράση του εμβολίου. Η μικρή έχει ίωση, ερεθισμένο λαιμο και αυτάκι. Ευχαριστώ πολύ

ID: 1839
  Αποστολέας: Βικυ
  Ημερομηνία: Mon Mar 31, 2014 - 12:03
Ερώτηση:
Καλησπερα,ήθελα να ρωτήσω το εξής: χθες το απόγευμα ξαφνικά πρηστηκε ο αδενας κάτω από το σαγόνι μου,ελάχιστα πονάω όταν καταπινω κ όταν το ακουμπαω. Καπνίζω 5-7 τσιγάρα. Σκέφτηκα μήπως είμαι στην αρχή κάποιου κρυωματος,πριν 3βδομάδες κ λίγο περισσότερο αναρρωσα από κρύωμα. Διαβάζω διάφορα στο ίντερνετ κ τρομοκρατουμαι γι αυτό κ έστειλα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ID: 1838
  Αποστολέας: μαρια (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Mar 26, 2014 - 23:32
Ερώτηση:
το παιδι μου ειχε μολυνθει με το μυκοβακτηριδιο της φυματιωσης στην ηλικια των 2,5 χρονων και πηρε χημειοπροφυλαξη για 3 μηνες. Σημερα ειναι 9,5 χρονων. Τι πιθανοτητες υπαρχουν να εκδηλωσει τη νοσο; ευχαριστω.

Απάντηση:
Με την αγωγή που πήρε και που στην ουσία αποτελεί κανονική θεραπεία, όμως βραχείας διάρκειας, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, κάτω του 1%, αν εννοούμε αναζωπύρωση της μόλυνσης των 2.5 ετών. Αν επαναμολυνθεί σε κάποια στιγμή της ζωής της, αυτό αποτελεί άλλο κεφάλαιο.

ID: 1837
  Αποστολέας: ελισαβετ
  Ημερομηνία: Tue Mar 25, 2014 - 13:31
Ερώτηση:
ηεγγονη μου 16 ετων εβγαλε αδενα μπροστα κοντα στο αυτι πονα οταν το ακουμπα αναμεσα μαγουλο με αυτι ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ID: 1836
  Αποστολέας: Αλεξία χαχαλου (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Mar 22, 2014 - 19:42
Ερώτηση:
Γιασας εχω απο τον Σεπτέμβριο πονουσ στιν πλατι θωρακα αριστερο στιθοσ στον αυχένα έκανα αιματολογική εξετασις πήγα σε καρδιολογοσ ορθοπεδικο ολα με λένε καλά μόνο που έχω ανεβοσκαμπανεβασματα με τιν πίεση με δόξαν χάπι πρωί βράδυ τι άλλο να κάνω φοβαμε πολυ μητέρα 3 μικρόν παιδιών βοηθηστεμε δεν χώρο τι να κανο όταν πιάνο ιδικά βροχή είμαι χώρο τώρα με πιάνου και μυρμήγκιασμα τα στο μετοπο σαγόνι τι να είναι από τότε που ήρθα γερμανια είμαι χαλια.

Απάντηση:
Δεν ασχολούμαι με τέτοια θέματα, αλλά βλέπω αγωνία από μέρους σας, Να σας δει ένας κ α λ ό ς, βλέπετε το τονίζω, νευρολόγος. Μάλλον ξεκινάει το πρόβλημά σας από τα πεσοσπονδύλια αυχενικά και άνω θωρακικά νεύρα. Προσέξετε την επιλογή σας. Όχι όπως το κάνατε μέχρι τώρα και όπου είδατε ταμπέλα, μπήκατε!

ID: 1835
  Αποστολέας: ζωη
  Ημερομηνία: Fri Mar 21, 2014 - 0:59
Ερώτηση:
φοιτητρια

ID: 1834
  Αποστολέας: αλεξης
  Ημερομηνία: Mon Mar 17, 2014 - 22:05
Ερώτηση:
ΚαλησπερΑ εδώ και καποιο διαστημα πιανω ενα καρουμπαλακι στο πισω μερος του κεφαλιού...μπορεί να είναι κάτι κακό? Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση..

ID: 1830
  Αποστολέας: maria
  Ημερομηνία: Wed Mar 12, 2014 - 19:11
Ερώτηση:
εχω βγαλει ενα γρομπαλακι στο λαιμο χθεσ ξαφνικα!δε φενεται αλλα ποναει οταν κουναω το λαιμο μου..καπνιζω και ειχα κανει εγχηρισει με λειζερ γιατι ειχα πολυποδα!! φοβαμαι μηπωσ φταιει οτι καπνιζω η μηπωσ εχω κολλησει καποιο αγροδιακο νοσημα? απαντηστε μου σασ παρακαλω εχω πανικοβληθει!

ID: 1831
  Αποστολέας: maria
  Ημερομηνία: Wed Mar 12, 2014 - 19:11
Ερώτηση:
εχω βγαλει ενα γρομπαλακι στο λαιμο χθεσ ξαφνικα!δε φενεται αλλα ποναει οταν κουναω το λαιμο μου..καπνιζω και ειχα κανει εγχηρισει με λειζερ γιατι ειχα πολυποδα!! φοβαμαι μηπωσ φταιει οτι καπνιζω η μηπωσ εχω κολλησει καποιο αγροδιακο νοσημα? απαντηστε μου σασ παρακαλω εχω πανικοβληθει!

ID: 1832
  Αποστολέας: maria
  Ημερομηνία: Wed Mar 12, 2014 - 19:11
Ερώτηση:
εχω βγαλει ενα γρομπαλακι στο λαιμο χθεσ ξαφνικα!δε φενεται αλλα ποναει οταν κουναω το λαιμο μου..καπνιζω και ειχα κανει εγχηρισει με λειζερ γιατι ειχα πολυποδα!! φοβαμαι μηπωσ φταιει οτι καπνιζω η μηπωσ εχω κολλησει καποιο αγροδιακο νοσημα? απαντηστε μου σασ παρακαλω εχω πανικοβληθει!

ID: 1833
  Αποστολέας: maria
  Ημερομηνία: Wed Mar 12, 2014 - 19:11
Ερώτηση:
εχω βγαλει ενα γρομπαλακι στο λαιμο χθεσ ξαφνικα!δε φενεται αλλα ποναει οταν κουναω το λαιμο μου..καπνιζω και ειχα κανει εγχηρισει με λειζερ γιατι ειχα πολυποδα!! φοβαμαι μηπωσ φταιει οτι καπνιζω η μηπωσ εχω κολλησει καποιο αγροδιακο νοσημα? απαντηστε μου σασ παρακαλω εχω πανικοβληθει!

ID: 1829
  Αποστολέας: dimitris
  Ημερομηνία: Tue Mar 11, 2014 - 2:53
Ερώτηση:
sas parakalo tha ithela na amou apantisete se mia erotisi giati exo anisixeisei poli mou exei bgei ena spiraki sto poutso pano ti kano exo trelathei

ID: 1828
  Αποστολέας: Κανελος μιχαηλ
  Ημερομηνία: Mon Mar 10, 2014 - 22:52
Ερώτηση:

ID: 1827
  Αποστολέας: Kati (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Mar 9, 2014 - 19:55
Ερώτηση:
Σας παρακαλώ γιατρέ,μπορείτε να μου πείτε κάτι για το σημάδι του BCG,το παιδί μου ειναι 7χρονων και το εμβόλιο το έκανε στο σχολείο,αλλά το σημάδι ειναι κόκκινο ακόμα και με πυον στην μέση έχει περίπου 2 μήνες και το σημάδι δεν ειναι ανοικτό ειναι κλειστό και ανησυχώ παρά πολύ!!!

Απάντηση:
Τα στοιχεία που μου δίνετε δεν είναι επαρκή και ούτε μπορώ να κατατοπισθώ με αλληλογραφία εύκολα γιατί πρέπει να έχω εικόνα. Μπορείτε να επισκευθείτε την Πέμπτη το ιατρείο φυματίωσης στο Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ και θα σας βοηθήσουν. Δεν απαιτείται ραντεβού. Να πείτε ότι σας στέλνω εγώ.

ID: 1826
  Αποστολέας: Kati (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Mar 9, 2014 - 19:34
Ερώτηση:
Se parakalo jatro,borite na mou pite Kati Gia to simadhi tou emboglio BCG,to paidhi mou einai 7, xronon Kai to ka nane to emboglio sto sxoleio,ala, to simadhi einai kokkino akoma,Kai me kitrino igro stin,mesi,exi peripou 2 mines,dhen einai anikti,einei klisto Kai anisixo poli,

Απάντηση:
Να μην ανησυχείτε διότι δεν είναι επικόινδυνο. Κάποια στιγμή θα σπάσει και θα τρέξει το υγρό που λέτε ότι βέπετε στη μέση. Όταν συμβεί αυτό, να το καθαρίσετε με μια καθαρή γάζα και να μην βάλετε τίποτα επάνω. Στο σημείο αυτό να πείτε στο γιατρό σας να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί μου. Αν δεν έχετε προσωπικό γιατρό , να πάτε μία Πέμπτη, αν μένετε στην Αθήνα και να ζητήσετε να σας δούνε στο ιατρείο φυματίωσης, στο παίδων Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ.

ID: 1825
  Αποστολέας: Παν. Σπυρίδης (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Thu Mar 6, 2014 - 0:42
Ερώτηση:
Για όλους τους επισκέπτες που ρωτούν προβλήματα που δεν σχετίζονται με φυματίωση, θα παρακαλούσα να μου επιτρέψουν να μην απαντώ, γιατί είναι επικίνδυνο για τους ίδιους και ιδιαίτερα κουραστικό για μένα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ID: 1824
  Αποστολέας: ΕΛΕΝΗ (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Tue Mar 4, 2014 - 18:39
Ερώτηση:
Κύριε Σπυρίδη καλησπέρα και Καλή Σαρακοστή, η κοπέλα που κρατάει ένα από τα βρεφάκια που παρακολουθώ ηλικίας 5 μηνών, έχει προσφατη θετική mantoux περίπου 30 mm , χωρίς κλινικά ευρήματα και με φυσιολογική ακτινογραφία θώρακος.κατάγεται από χώρα της Αφρικής. πώς θεωρείτε ότι είναι σωστότερο να γίνει ο χειρισμός της ίδιας αλλά και του περιβάλλοντός της (και ειδικά του βρέφους); Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση:
Τι σημαίνει πρόσφατη. Ότι δηλαδή είχε αρνητική πριν ένα χρόνο και τώρα είναι 30 χιλ.; Μάλλον εννοείτε ότι είναι μια δερμση που έγινε για πρώτη φορά και ήταν 30 χιλ. Αν είναι έτσι , με φυσιολογική ακτφία και είναι μικρότερη από 35 χρονών θα τις έδινα χημειοπροφύλαξη με INH+RIF για 3 μήνες.

ID: 1823
  Αποστολέας: ΑΝΤΩΝΙΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Mar 3, 2014 - 23:02
Ερώτηση:
Καλησπέρα γιατρε.Εχω την κορη μου 7 ετών η οποία απο την εναρξη του σχολείου και περνάει ιωσεις χωρίς υψηλούς πυρετους αλλα πάντα με εντονο βήχα στην αρχή ξηρό μετα παραγωγικό κρατάει 15 με εικοσι μερες παίρνουμε εισπνοές AEROLIN-FLIXOTIDE ,είναι τα μόνα που την βοηθούν,για καμια εβδομάδα σταματα ο βήχας και μετά παλι τα ιδια.το οξυγόνο της είναι φυσιολογικο πάντα.την τελευταια φορά πηρε claripen γιατι είχε καποια ακροαστικά σταματήσαμε αντιβιωση και εισπνοές και μετα απο 3 ημέρες αρχισε πάλι βήχα.δεν ξέρω πως να το χειριστώ.μήπως πρέπει να την δει πνευμονολόγος.εχει και igE 900

ID: 1821
  Αποστολέας: Αναστάσης Γεϊτσίδης
  Ημερομηνία: Sat Mar 1, 2014 - 12:40
Ερώτηση:
καλημερα σας γιατρε, ειμαι 22 χρονων πριν 3-4 εβδομαδες αρχισαι να με ενοχλει κατι στο λαιμο στιν αριστερη πλευρα απο μεσα , με ενοχλει οταν καταπινω (οχι πονος μονο ενοχλιση και δεν φενεται εξωτερικα)και ειδικα στον υπνο, το αισθανομαι σαν φλεμα αλλα δεν φευγει εδω και καιρο...επισης την πρωτη μιαμυση εβδομαδα διεκρινα μια δυσωδία στην αναπνοη μου...Πια η γνωμη σας να παω να το κοιταξω άμεσα ειναι ανυσιχιτικό?

ID: 1822
  Αποστολέας: Αναστάσης Γεϊτσίδης
  Ημερομηνία: Sat Mar 1, 2014 - 12:40
Ερώτηση:
καλημερα σας γιατρε, ειμαι 22 χρονων πριν 3-4 εβδομαδες αρχισαι να με ενοχλει κατι στο λαιμο στιν αριστερη πλευρα απο μεσα , με ενοχλει οταν καταπινω (οχι πονος μονο ενοχλιση και δεν φενεται εξωτερικα)και ειδικα στον υπνο, το αισθανομαι σαν φλεμα αλλα δεν φευγει εδω και καιρο...επισης την πρωτη μιαμυση εβδομαδα διεκρινα μια δυσωδία στην αναπνοη μου...Πια η γνωμη σας να παω να το κοιταξω άμεσα ειναι ανυσιχιτικό?

ID: 1820
  Αποστολέας: Αθανασια (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Feb 28, 2014 - 13:41
Ερώτηση:
καλημερα σας, γιατρε.Ειμαι 31 ετων.πριν κανενα χρονο ψυλαφισα στο σημειο που ειναι ο λαιμος και κατω απο το αυτι της δεξιας πλευρας ενς στρογγυλο μπαλακι.Μερικες φορες οταν το πατισω δυνατα ποναει.πηγα σε παθολογο και ορλ .Μου ειπαν οτι δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.τι λετε εσεις

ID: 1819
  Αποστολέας: Μαρια
  Ημερομηνία: Fri Feb 28, 2014 - 3:27
Ερώτηση:
Καλημερα κ απο μενα γιατρε! Ειμαι 18 ετων κ εχω τρελαθει ψαχνοντας συνεχως στο ιντερνετ. Πριν 10 ημερες ειχα αμυγδαλητιδα κ πηρα αντιβιωση, παραλληλα ομως ειδα εσωτερικα στη δεξια μ αμυγδαλη ενα εξογκωματακι σαν μικρο σταφυλακι το οποιο ειναι στασιμο κ φαινεται σαν προεκταση της αμυγδαλης μου (ποναει κατα την καταποση).. σας παρακαλω πειτε μου αν ειναι ανησυχητικο γιατι εχω αγχωθει!! Μονο αυτο πειτε μου αν πρεπει να παω να το κοιταξω! Ευχαριστω πολυ..

ID: 1818
  Αποστολέας: sissy
  Ημερομηνία: Wed Feb 26, 2014 - 19:07
Ερώτηση:
kalispera sas,eimai 59 xronwn,eixa fymatiwsi prin 1 xrono,exw therapeytei,k twra ksanaexw enan mikro pono sta pleyra, k me exei enoxlisei 2 -3 fores sta plagia tou thwraka apo tin mia pleyra san mikros ponos gia merika lepta mono.ti prepei na kanw?einai anisixtiko?piga ston giatro k mou eipe einai aplws muikos ponos.den me eksetase.tha prepei na kanw kapoia eksetasi se pneymonologo?

Απάντηση:
Είναι βέβαιο ότι , επειδή είσαστε υποψιασμένος, δεν θα ησυχάσετε αν δεν κάνετε μια ακτινογραφία θώρακα. Να την κάνετε για να ηρεμήσετε. Να είσαστε βέβαιος ότι τι αρνητικό αποτέλεσμα της ακτινογραφίας, θα είναι θεραπευτικό για σας.

ID: 1817
  Αποστολέας: μαρία
  Ημερομηνία: Sun Feb 23, 2014 - 20:54
Ερώτηση:
καλησπέρα σας, ο αντρας μου ειναι καπετανιος(ηλικια:30χρονων) και καποιος απο το πληρωμα του καραβιου νοσει απο φυματιωση.ο αντρας μου πηγε και εκανε αμεσως μαντου και το σημαδι στο δερμα απο το εμβολιο εφυγε τελειως την επομενη μερα! αυτο σημαινει οτι δεν εχει κολλησει? (επισης να σας πω οτι πριν μια εβδομαδα εκανε και το εμβολιο του κιτρινου πυρετου ελπιζω να μην υπαρχει προβλημα)

Απάντηση:
Θα ήθελα μια καινούργια Mantoux περί το τέλος Απριλίου, έτσι για να είσαστε εντελώς ήσυχη. Η απάντηση είναι για τγο ID1817

ID: 1816
  Αποστολέας: sofia
  Ημερομηνία: Sat Feb 22, 2014 - 18:05
Ερώτηση:
kalispera giatre,sas eixa rwtisei prin arketes meres gia ton patera mou,opou eixe ftmatiwsi,therapeytike,alla eprepe na parei kortizoni ksana 18 meres 2medrol twn 16 ,mou eixate anapantisei k sas eyxaristw para poli gi ayto,na min anisixw,den tha anazopurwthei me 18 meres kortizoni.exei stamatisei twra, exoun perasei 8imeres meta tin kortizoni.ayto simainei oti ola einai entaksei,i tha prepei na prepei na perimenoume ki alles meres,to erwtima einai meta apo poses meres o organismos fainetai an einai entaksei?sas eyxaristw para poli ek twn proterwn,k eyxaristoume pou mas kathodigeite k mas kathisixazete giatre.

ID: 1815
  Αποστολέας: ΣΟΦΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Feb 21, 2014 - 11:04
Ερώτηση:
Κύριε Σπυρίδη καλημέρα και συγχαρητήρια για την προσφορά σας. Αυτό που θα ρωτήσω δεν σχετίζεται με την φυματίωση αλλά επειδή εκτιμώ τη γνώμη σας αν θέλετε απαντήστε μου ή παραπέμψτε με. Η κόρη μου είναι 8,5 χρονών και έχει πρόωρη καλοήθη αδρεναρχή. Η ενδοκρινολόγος που την πήγαμε μας είπε πως αν αρχίσει να μεγαλώνει και το στήθος της, λόγω του χαμηλού της αναστήματος (1,28) ίσως χρειαστεί να πάρει θεραπεία αναστολής της ήβης. Θα ήθελα τη γνώμη σας, δεδομένου ότι είναι μια αγωγή που μπλοκάρει μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει(την ήβη) και τι αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει αν την πάρει ή αν δεν την πάρει. Η οστική της ηλικία είναι 7 χρονών και 11 μηνών. Σας ευχαριστώ εκ ττων προτέρων. ΣΟΦΗ

Απάντηση:
Θα έλεγα να κλείσετε ένα ραντεβού με κάποιο από τα ενδοκρινολογικά τμήματα των δύο μεγάλων παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας και να πάρετε άλλη μία γνώμη. Μην βιάζεστε γιατί από ότι κατάλαβα δεν ήλθε ακόμη η στιγμή. Το θέμα είναι εντελώς ειδικό και δεν θα ήθελα να εκφράσω άποψη. Αν βρίσκεστε στη Β. Ελλάδα να γίνει το ραντεβού με τη Θεσσαλονίκη

ID: 1812
  Αποστολέας: Ακης
  Ημερομηνία: Thu Feb 20, 2014 - 23:10
Ερώτηση:
Kαλησπερα γιατρέ,διαπίστωσα σήμερα ενα μικρό γρομπαλλάκι στην δεξία γωνία της γνάθου μου λιγο μπροστά απο το αυτί.πονάει λιγάκι οταν το ακουμπάω.τι μπορεί να ειναι?

ID: 1813
  Αποστολέας: Ακης
  Ημερομηνία: Thu Feb 20, 2014 - 23:10
Ερώτηση:
Kαλησπερα γιατρέ,διαπίστωσα σήμερα ενα μικρό γρομπαλλάκι στην δεξία γωνία της γνάθου μου λιγο μπροστά απο το αυτί.πονάει λιγάκι οταν το ακουμπάω.τι μπορεί να ειναι?

ID: 1814
  Αποστολέας: Ακης
  Ημερομηνία: Thu Feb 20, 2014 - 23:10
Ερώτηση:
Kαλησπερα γιατρέ,διαπίστωσα σήμερα ενα μικρό γρομπαλλάκι στην δεξία γωνία της γνάθου μου λιγο μπροστά απο το αυτί.πονάει λιγάκι οταν το ακουμπάω.τι μπορεί να ειναι?

ID: 1811
  Αποστολέας: Γεωργία1981
  Ημερομηνία: Wed Feb 19, 2014 - 15:05
Ερώτηση:
Γιατρέ θα εκτιμούσα πολύ την άμεση απάντησή σας. Είμαι 33 ετών.Εχω διογκωμένους λεμφαδένες οι οποίοι έχουν παραμείνει και μετα το τέλος του πονόλαιμου ο οποίος διήρκεσε μία εβδομάδα. Ο γιατρός που με παρακολουθεί μου συνέστησε Augmentin για δέκα μέρες λόγω λοίμωξης η οποία δημιούργησε τη φλεγμονή (απομένουν άλλες 7 μέρες αντιβίωσης τώρα) . Σήμερα στον υπέρηχο που μου έκανε στο λαιμό μου είπε οτι έχω και ένα μικρό γρουμπαλάκι στα 7.5 χιλ. το οποίο δεν έχει μορφή φλεγμονής αλλά επειδή είναι πολύ μικρό δεν χρειάζεται να ανησυχώ! Εγώ όμως κοντεύω να σκάσω γιατί αν δεν έιναι φλεγμονή τί αλλο μπορεί να είναι? Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Απάντηση:
Γεωργία, αν πρόκειται να σκάσεις και να έχω και συνέργεια στο σκάσιμο, θα ήθελα να σου πω ότι και το υπερηχογράφημα κακώς το έκανες. Σε παρακαλώ να ασχολείσαι με πιο σημαντικά πράγματα.

ID: 1810
  Αποστολέας: Δημητρα (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Feb 18, 2014 - 4:44
Ερώτηση:
Γιατρε σας ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησατε,με βοηθησατε πολυ.Μεσα στην εβδομαδα θα κανονησω να κανω την μαντου,και θα σας πω το αποτελεσμα.Θα προσπαθησω να μαθω εαν του εχουν κανει αμεση χρωση πτυελων και τι βγηκε.Εαν εχω μολυνθει ποτε ακριβως θα βγουν τα συμπτωματα και τι θεραπεια χρειαζεται?και τα παιδια μου μετα απο τους 6 μηνες (εαν εχω μολυνθει) θα βγαλουνε συμπτωματα?θα χρειαστουν θεραπεια για αυτο? Μου ειπανε(κατι απο ολα που ακουσα!)οτι θα χρειαστει σε 40μερες να βγαλω ακτινογραφια,εσεις πιστευεται οτι χρειαζεται?θα διξει κατι τοσο νωρις?οι συναδελφισες μου που εχουν παιδια ειναι το ιδιο αγχομενες θα τις ενημεροσω για την απαντηση σας.Το περιστατικο αυτο εγινε την τελευταια εβδομαδα του ιανουαριου.Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.

Απάντηση:
Είναι πολλές οι ερωτήσεις σας και δεν είναι εύκολο να απαντώ σε κείμενο για τόσα πολλά. Άλλωστε το κάθε ένα θα δημιουργήσει νέες απορίες και δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Σας παρακαλώ να μου κάνετε ένα τηλέφωνο.

ID: 1809
  Αποστολέας: Δημητρα (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Feb 16, 2014 - 2:21
Ερώτηση:
Καλησπερα σας,εχω πολυ αγχος γιατι εχω μπερδευτει με παιδιατρους,με πνευμονολογους και με διαφορους σχετικους και ασχετους!Δουλευω σε νοσοκομειο,και ειχαμε εναν ασθενη με ενεργο φυματιωση,που εμπαινα συνεχεια στο θαλαμο του(χωρις μασκα γιατι δεν ξεραμε τιποτα ακομα),του εβαζα οξυγωνο,του επερνα πιεση και γενικα οτι τακτικο γινεται με καθε ασθενη της κλινικης,μπορει να εχω κολλησει?εχω δυο μωρακια και τον μικρο μου τον θηλαζω ακομα,εχω αρρωστησει αυτες τις μερες(βηχα,συναχι κ.τ.λ)και εχω ανησυχισει περισσοτερο,και τα μικρα μου αρρωστησαν,εσεις τι μου προτηνεται να κανω?τον αασθενη τον πηραν απο εμας και τον εχουν απομονωσει στην πνευμονολογικη,μαντου μπορω να κανω επειδη θηλαζω?

Απάντηση:
Εάν είχατε την επαφή που περιγράφετε, τότε η μόλυνσή σας είναι πιθανή, με την προϋπόθεση όμως ότι ο ασθενής σας είχε την άμεση χρώση των πτυέλων θετική και όχι μόνο την καλλιέργρια. Εάν το μυκοβακτηρίδιο του αρρώστου απομονώθηκε μόνο σε καλλιάργεια, η μεταδοτικότητά του είναι χαμηλή Είναι αυτό ένα σημείο του ιστορικού που δεν το γνωρίζω. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και να μολυνθήκατε, η πιθανότητα να νοσήσετε άμεσα είναι πολύ μικρή και κατά συνέπεια να μην σκέφτεστε μετάδοση στα παιδιά σας για τους επόμενους 4-6 μήνες τουλάχιστον. Να συνεχίσετε να θηλάζετε το μωρό σας και δεν χρειάζεται να φοράτε μάσκα. ΜANTOUX μπορείτε να κάνετε ενω θηλάζετε και όταν γίνει και περάσουν 72 ώρες, να με ενημερώσετε για να σας καθοδηγήσω στη συνέχεια. Στην ανάγκη, πιθανόν να χρειασυεί να συναντηθούμε , για να σας καθησυχάσω κυρίως, γιατί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, όποια και να είναι η εξέλιξη Θα τα ξαναπούμε.

ID: 1808
  Αποστολέας: Κωστας
  Ημερομηνία: Tue Feb 11, 2014 - 22:26
Ερώτηση:
Καλησπέρα!θα ήθελα να ρωτήσω εχω ενόχληση Στο δεξί νεφρό και λιγότερο στο αριστερό Σαν πιάσιμο με ελάχιστο πόνο.εχω πάρει αρκετή αντιβίωση Κατα καιρούς,και σημερα ξεκίνησα την Octegra γιατί εχω πνευμονία και εχω πάλι ενοχλήσεις. Ειναι κάτι σοβαρό;

ID: 1807
  Αποστολέας: Κωστας (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Feb 11, 2014 - 22:19
Ερώτηση:

ID: 1806
  Αποστολέας: sofia
  Ημερομηνία: Mon Feb 10, 2014 - 2:13
Ερώτηση:
eyxaristw para poli giatre gia tin apantisi.xilia eyxaristw,giati exw ypervoliko agxos.dystyxws trexw kathe mera se giatrous k rwtaw alla psaxnw k sto internet opws leei kai i nikoula.eyxaristw k pali.as elpisoume na pane ola kala k ygeia se olo ton kosmo .to simantikotero ap ola,pragmatika.

ID: 1805
  Αποστολέας: nikoula
  Ημερομηνία: Sun Feb 9, 2014 - 1:00
Ερώτηση:
ειστε πολυ καλοσ που απανταται σε ο,τι σας ρωτησουμε!!σας ευχαριστω!!απλως η ανεργια εμαςπου τωρα τελειωσαμε τις σπουδες μασ, μασ εχει κανει να ασχολουμαστε με γρομπαλακια ανευ σημασιασ οπως λετεκ εσεις γιατι ειμαστε ολη την ωρα στον υπολογιση κ ψαχνουμε

Απάντηση:
Λίγη υπομονή Νικούλα. Θα έρθουν γρήγορα οι καλές στιγμές. Μην ακούς τα περί δεκαετιών για ανάκαμψη. Αυτοί που μας βούλιαξαν απότομα, απότομα θα μας ανακάμψουν. Μπορούν να το πετύχουν σε μια νύχτα!

ID: 1804
  Αποστολέας: νικη
  Ημερομηνία: Sat Feb 8, 2014 - 20:58
Ερώτηση:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ιδ1798 κ αγχωθηκα λιγο γιατι εγω εχω ενα λεμφαδενακι μισο στραγαλακι ευκινητο αλλα διαγωνια απτο αυτι προσ τον αυχενα δηλαδη δεν ειναι ουτε πλαι στο λαιμο ουτε πισω στον αυχενα,να ανυσηχω?Επειδη ειπατε καλυτερα στο πλαι..σας ζαλισαμε με τους λεμφαδενες..

Απάντηση:
Για ηρέμησε Νικούλα!!!

ID: 1803
  Αποστολέας: sofia
  Ημερομηνία: Sat Feb 8, 2014 - 1:49
Ερώτηση:
kalispera giatre mou.o pateras mou exw sklirinsi kata plakas,k prin xronia anakalipsame oti eixe thetiko mantou,metaapo kairo pire anosokatastaltika,kai kortizoni peripou gia 3 mines.emfanise fymatiwsi k ekane therapeia 9 mines.(telos tis agwgis aytis 30 Noembriou.TON IANOUARIO EIXE FRIKTOUS PONOUS STIN MESI K einai dskopatheia afou dokimasame ta panta k den ginotan tipota mas eipan oti prepei na parei kortizoni .twra einai stin 11mera(kai pernei 3 tetarta medrol16)einai poli kalitera.(synolo 18 meres tha parei)exei alles 7 imeres k terma.mas eipan oti mporei an kanei anazopyrwsi i fymatiwsi alla mporei k oxi.fobamai poli.yparxei periptwsi na ginei ayto?apantiste mou sas parakalw.

Απάντηση:
Με 18 μέρες κορτιζόνη δεν αναζωπυρώνεται η φυματίωση. Να μην φοβόσαστε.

ID: 1802
  Αποστολέας: ΜΑΙΡΗ 25ΕΤΩΝ
  Ημερομηνία: Wed Feb 5, 2014 - 21:17
Ερώτηση:
ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ Κ ΕΓΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ,ΤΟ ΕΝΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ, Κ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΓΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΜΕΡΙΑ.ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ Κ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ!ΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Κ ΜΕΝΑ Ο ΦΡΟΝΙΜΗΤΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΣΤΗΜΑ Κ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ¨,ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΛΕΜΦΑΔΕΝΑΚΙ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ Κ ΒΡΗΚΑ Κ ΤΟ ΑΛΛΟ!ΜΕ ΑΓΧΩΝΟΥΝ..ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΙΑΝΩ..ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΑΝΩ Κ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ...ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΟΝΟΓΙΑΤΙ ΑΓΧΟΝΟΜΑΙ..

Απάντηση:
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας έχει πιάσει με τα "γρομπαλάκια" Πρόκειται για λεμφαδένες που ο ρόλος τους είναι αυτό ακριβώς. Να κινητοποιούνται δηλαδή κάθε φορά που απειλείται η περιοχή που υποστηρίζουν αμυντικά. Η μύτη, οι αμυγδαλές, τα δόντια, το τριχωτό του κεφαλιού και όλες αυτές οι περιοχές, είναι πολύ ευάλωτες σε μικρολοιμώξεις.

ID: 1801
  Αποστολέας: Ευαγγελία
  Ημερομηνία: Tue Feb 4, 2014 - 16:32
Ερώτηση:
Για το ID 1797...Δηλαδή ενοείτε γιατρέ πως δεν είναι κάτι ανησυχητικό; Το μέγεθός του είναι σαν ένα αμύγδαλο..!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

ID: 1800
  Αποστολέας: Αθηνά πετρομιχελακη (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Tue Feb 4, 2014 - 11:39
Ερώτηση:
Ειμαι συνάδερφος παιδίατρος και χτες έμαθα ότι η γιαγιά ενός βρέφους που παρακολουθώ είχε πνευμονική νόσο με άτυπα μυκοβακτηρια (μου είπε "έχω φυματίωση όχι την κλασσική, την άτυπη") για την οποία είχε λάβει αγωγή για 18 μήνες με 6 φάρμακα. Προ διμήνου σε τυχαίο έλεγχο είχε θετικά πτύελα, αλλα σε επανακαλλιεργειες είναι αρνητικη (50 ημερών). Το βρέφος (7 μηνών) διατρέχει κίνδυνο αν είναι άτυπα; χρήζει μαντου; θα είχε νόημα να γινει bcg σε αυτο το παιδί;

Απάντηση:
Κυρία Πετρομιχελάκη, σας απήντησα στο μύνημα που μου στείλατε στο FB και σας έδωσα και το τηλέφωνό μου να επικοινωνήσουμε. Κάτι δεν μου πάει καλά με την πνευμονική από άτυπα και θέλω να έχω περισσότερες πληροφορίες.

ID: 1798
  Αποστολέας: Ευαγγελία
  Ημερομηνία: Mon Feb 3, 2014 - 19:18
Ερώτηση:
Μία διευκρίνιση για το ID 1797...To σημείο που εννοώ είναι στο πλάγιο μέρος του λαιμού και όχι στο πίσω μέρος.

Απάντηση:
Ακόμη καλύτερα αν είναι στο πλάϊ και όχι πίσω!

ID: 1799
  Αποστολέας: Ευαγγελία
  Ημερομηνία: Mon Feb 3, 2014 - 19:18
Ερώτηση:
Μία διευκρίνιση για το ID 1797...To σημείο που εννοώ είναι στο πλάγιο μέρος του λαιμού και όχι στο πίσω μέρος.

ID: 1797
  Αποστολέας: Ευαγγελία
  Ημερομηνία: Mon Feb 3, 2014 - 18:44
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας γιατρέ.Είμαι 20 χρονών και εδώ και μερικές μέρες έχω παρατηρήσει ένα μικρό γρομπαλάκι εκεί που ξεκινάει ο αυχένας κατακόρυφα του αυτιού.Να σημειώσω ότι τις τελευταίες μέρες όταν καταπίνω πονάω (προφανώς στην αμυγδαλη,από τη μεριά όμως που έχω το γρομπαλάκι) και νιώθω ότι ο πόνος φτάνει μέχρι το αυτι.Τι μπορεί να είναι γιατρέ?Καποια κύστη?

ID: 1796
  Αποστολέας: γρηγορης
  Ημερομηνία: Sat Feb 1, 2014 - 22:03
Ερώτηση:
γιατρε εχω βγαλει εδώ και τρεις μηνες ένα γρουμπαλακι στη δεξια παρωτιδα πηγα σε καποιον ωριλα μου ειπε να κανω υπερηχο και μαγνητικη και οι δυο εξετασεις εδειξαν ότι είναι μικρος λεμφαδένας ενός εκατοστου ο γιατρος μου ειπε ότι είναι ένα μικρο λιπωμα και δεν θα πρεπει να ανησυχω καποιες φορες διογκώνετε και ποναει ελαφρα ποια είναι η γνωμη σας;

Απάντηση:
Είναι ένας μικρός ενδοπαρωτιδικός λεμφαδένας που κάποια στιγμή θα υποχωρήσει. Δεν είναι λίπωμα γιατί δεν υπάρχουν στην περιοχή αυτή. Δεν συνδέεται με τίποτα το ιδιαίτερο.

ID: 1795
  Αποστολέας: χριστινα 26ετων
  Ημερομηνία: Mon Jan 27, 2014 - 23:33
Ερώτηση:
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ!!

ID: 1794
  Αποστολέας: χριστινα 26ετων
  Ημερομηνία: Mon Jan 27, 2014 - 23:31
Ερώτηση:
γιατρε συγνωμη μπορει να ειναι κ μικροτερο απο ενα εκατοστο κ ο γιατροσ μοθ ειχε πει οτι ειναι λεμφαδενας

ID: 1793
  Αποστολέας: χριστινα 26ετων
  Ημερομηνία: Mon Jan 27, 2014 - 21:57
Ερώτηση:
γιατρε καλησπερα!διαβασα ολεσ τισ απαντησεισ σασ στα ερωτηματα και πραγματικα σασ συγχαιρω που μιλατε με απλα λογια στον καθενα μασ που ειμαστε αγχωμενοι.Εγω πριν ενα χρονο ανακαλυψα ενα γρομπαλακι περ 1εκ κατω απτισ αμυγδαλεσ στιν δεξια πλευρα κ ο παθολογοσ μου ειπε να μην ανησυχω γιατι ειναι ευκινητο κ μπορει να ευθυνεται ο φρινιμητησ που ειχα βγαλει εκεινο περιπου το καιρο.εγω βεβαια μετα απο δυο μηνεσ πηγα κ εκανα εκσετασεισ αιματοσ απτο αγχοσ μου κ ολα καλα μονο τα ιωσινοφυλα ηταν 7.9 κ ειχε οριο το 5,ο γιατροσ βεβαια μου ειπε οτι οι εξετασεισ μου ειναι καλες.Ο Λεμφαδενασ γιατι ακομα δεν εχει φυγει?αρχιζω να πιστευω οτι παντα ετσι ηταν κ δεν το ειχα προσεξει.κ κατι αλλο στο λεμφωμα οι λεμφαδενεσ εχουν αλλα χαρακτηριστικά δηλ δν μετακινούνται? ευχαριστω πολυ αλλα πραγματικα εδω κ ενα χρονο βασανίζομαι!

Απάντηση:
Μην ασχολείστε καθόλου με τον λεμφαδένα. Μπορεί να είναι εκεί για ένα ακόμη χρόνο ή και μέχρι τα 98 σας!!

ID: 1791
  Αποστολέας: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
  Ημερομηνία: Sat Jan 25, 2014 - 6:02
Ερώτηση:
id 1790 Ξέχασα να διευκρινίσω ότι το "μπαλάκι" αυτό δεν είναι στο δέρμα αλλά μέσα σχεδόν κολλητά σε κάποιο νεύρο του αυχένα.

ID: 1792
  Αποστολέας: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
  Ημερομηνία: Sat Jan 25, 2014 - 6:02
Ερώτηση:
id 1790 Ξέχασα να διευκρινίσω ότι το "μπαλάκι" αυτό δεν είναι στο δέρμα αλλά μέσα σχεδόν κολλητά σε κάποιο νεύρο του αυχένα.

ID: 1790
  Αποστολέας: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
  Ημερομηνία: Sat Jan 25, 2014 - 5:37
Ερώτηση:
Είμαι 23 χρονών.Έχω ένα μπαλάκι λίγο πιο αριστερά από το κέντρο του αυχένα μου. Όταν κάνω συγκεκριμένες κινήσεις πιέζοντας ελαφρά το σημείο με ενοχλεί. Η ενόχληση είναι ακριβώς όπως αυτή πού νιώθουμε όταν ήμαστε πιασμένοι και κάποιος πιέζει το νεύρο. Το συγκεκριμένο "μπαλάκι" δεν μπορώ να το εντοπίσω πάντα εύκολα, ενώ ευκολότερα το βρίσκω όταν όντως είμαι πιασμένος(όταν το πιάνω έχω την αίσθηση ότι είναι μαλακό και μπορώ να το μετακινήσω ελαφρώς). Να σημειωθεί ότι ποτέ δεν είχα αυτό το πρόβλημα πριν περάσω Λοιμώδη μονοπυρήνωση(περίπου 5 χρόνια) και αυτό το μπαλάκι με ενοχλεί αρκετά τον τελευταίο χρόνο, σε σημείο που δεν αφήνω κανένα να με ακουμπήσει στο συγκεκριμένο σημείο. Μπορεί να είναι κάτι ανησυχητικό;

Απάντηση:
Διοσύση, μην ασχολείσαι με τα μπαλάκια στο λαιμό σου γιατί δεν είναι πρόβλημα. Ακόμη και από γυμναστική που περιλαμβάνει ασκήσεις του αυχένα, μπορεί να ενοχληθούν. Είναι συχνό πρόβλημα σε σπαστικό ραιβόκρανο, άλλοτε ως αίτιο και άλλοτε ως αποτέλεσμα.

ID: 1786
  Αποστολέας: Γεώργιος
  Ημερομηνία: Wed Jan 22, 2014 - 9:27
Ερώτηση:
καλημέρα γιατρέ. λόγω προβλήμστος στις αμυγδαλές μο χορηγήθηκε amoxil σήμερα (8η μέρα) χρήσης της αντιβίωσης ξύπνησα με εξανθήματα κυρίως σε λαιμό και χέρια και κνησμό (όχι υπερβολικό) . πρέπει να λάβω κάποιο φάρμακο, κάποια αλοιφή? πότε αναμένεται να υποχωρήσει?

ID: 1787
  Αποστολέας: Γεώργιος
  Ημερομηνία: Wed Jan 22, 2014 - 9:27
Ερώτηση:
καλημέρα γιατρέ. λόγω προβλήμστος στις αμυγδαλές μο χορηγήθηκε amoxil σήμερα (8η μέρα) χρήσης της αντιβίωσης ξύπνησα με εξανθήματα κυρίως σε λαιμό και χέρια και κνησμό (όχι υπερβολικό) . πρέπει να λάβω κάποιο φάρμακο, κάποια αλοιφή? πότε αναμένεται να υποχωρήσει?

ID: 1788
  Αποστολέας: Γεώργιος
  Ημερομηνία: Wed Jan 22, 2014 - 9:27
Ερώτηση:
καλημέρα γιατρέ. λόγω προβλήμστος στις αμυγδαλές μο χορηγήθηκε amoxil σήμερα (8η μέρα) χρήσης της αντιβίωσης ξύπνησα με εξανθήματα κυρίως σε λαιμό και χέρια και κνησμό (όχι υπερβολικό) . πρέπει να λάβω κάποιο φάρμακο, κάποια αλοιφή? πότε αναμένεται να υποχωρήσει?

ID: 1789
  Αποστολέας: Γεώργιος
  Ημερομηνία: Wed Jan 22, 2014 - 9:27
Ερώτηση:
καλημέρα γιατρέ. λόγω προβλήμστος στις αμυγδαλές μο χορηγήθηκε amoxil σήμερα (8η μέρα) χρήσης της αντιβίωσης ξύπνησα με εξανθήματα κυρίως σε λαιμό και χέρια και κνησμό (όχι υπερβολικό) . πρέπει να λάβω κάποιο φάρμακο, κάποια αλοιφή? πότε αναμένεται να υποχωρήσει?

Images from Greece...